Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Νέα επίθεση Μποζντάγ κατά της Ελλάδας: Η Τουρκία θα απαντήσει σε όποιον ενεργεί εναντίον της

Nέες προκλητικές δηλώσεις του Μπεκίρ Μποζντάγ για τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, στους οποίους εδώσε άσυλο η Ελλάδα.  “Θα τους φέρουμε ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης” είπε. Και τόνισε ότι η χώρα του δεν θα δεχθεί να... ανακατευτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. “Πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας” είπε.

Προκλητικές δηλώσεις έκαναν και άλλοι Υπουργοί ενώ ο Μπαχτσελί θυμήθηκε ξανά τη Μικρασιατική καταστροφή και απείλησε να… ξαναρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα.

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μπεκίρ Μποζντάγ με αφορμή τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, στους οποίους η χώρα μας έδωσε άσυλο.

Σύμφωνα με την τουρκική κυβέρνηση, οι «οχτώ» εμπλέκονται στην απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στις 15 Ιουλίου 2016.

«Το ζήτημα δεν αφορά το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για ένα ζήτημα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δεν θα δεχθούμε την εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν είναι σωστό να το μεταφέρει εκεί η Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης.

Και συνέχισε: «Η Τουρκία θα απαντήσει σε όποιον ενεργεί εναντίον της».
Νέα πυρά και από  Μπαχτσελί

Κάθε όριο προκλητικότητας ξεπέρασε για ακόμη μια φορά ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος στην Τουρκία, που συνεργάζεται προεκλογικά με τον Ερντογάν. Σε ακόμη ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Τουρκίας, θυμήθηκε ξανά τη Μικρασιατική καταστροφή και απείλησε να… ξαναρίξει τους Έλληνες στη θάλασσα!

Οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Μπαχτσελί έγιναν κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στη Σμύρνη. Ο Τούρκος πολιτικός εξέφρασε την δυσαρέσκεια του γιατί Ελλάδα και Κύπρος αντέδρασαν στο προεκλογικό σποτ του κόμματος του που παρουσιάζει την Κύπρο ως τουρκικό έδαφος. Μάλιστα διερωτήθηκε κιόλας: «Στην Ελλάδα ενοχλήθηκαν με το διαφημιστικό μας σποτ. Γιατί;». Μίλησε δε για… βλάκες και ηλίθιους!

Ο Μπαχτσελί απειλεί ξανά: Το Αιγαίο θα γίνει ο τάφος των ελληνικών...
«Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία παίζει παιχνίδια στα νησιά του Αιγαίου, ας μάθει τα όριά της και ας μην ξεχνάει τι τράβηξαν οι πρόγονοί της όταν ρίχτηκαν στον πάτο της θάλασσας και έδιναν μάχη για τη ζωή. Θα ξαναγίνει το ίδιο. Δόξα τω Θεώ, η βούληση να γίνει ξανά το Αιγαίο τάφος των πόθων των Ελλήνων, είναι ακόμη ζωντανή. Και θα συνεχίζει να είναι μέχρι τέλους», είπε ο Μπαχτσελί.

Προκλήσεις και από τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών

Από τις απειλές δεν έλειψαν κι εκείνες από τον Σουλεϊμάν Σοϊλού, τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας. Που απείλησε πως αν η Τουρκία το θελήσει, μ
πορεί να γεμίσει τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες και μετανάστες. Τόσο που «δεν θα μπορούν να περπατήσουν», είπε.

«Το Λιμενικό μας σώμα δουλεύει συνέχεια. Κάνουμε όσα μπορούμε. Αν όμως δεν το κάνουμε, το λέω ξεκάθαρα, τα νησιά τους θα γεμίσουν Σύρους και Αφγανούς. Δεν θα μπορούν να περπατήσουν, ο τουρισμός στην Ελλάδα θα καταρρεύσει. Οι πολιτικοί τους θα βρεθούν σε δύσκολη θέση».

Με πληροφορίες από Mynet

http://www.onalert.gr/stories/nea-epithesh-mpozntag-kata-ths-elladas-h-tourkia-tha-apanthsei-se-opoion-energei-enadion-ths/66698