Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018

Χυδαία τουρκική επίθεση στον Τσίπρα για την απελευθέρωση των 8 στρατιωτικών: Νομίζαμε πως είχε ανδρικό λόγο - ΒΙΝΤΕΟΠρόκληση και βαριές κουβέντες δίχως όρια προκάλεσε η απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να παρέχει άσυλο και στους υπόλοιπους 4 Τούρκους αξιωματικούς και συνολικά τους 8. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης,Μπεκίρ Μποζντάγ, ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα υποθάλπει τους πραξικοπηματίες, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα δήλωσε πως «νομίζαμε πως ο λόγος του είναι λόγος ανδρός».
Ο Μπεκίρ Μποζντάγ, συνεχίζοντας τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκίας για το θέμα (και όχι μόνο), δήλωσε πως «η Ελλάδα προστατεύει και στηρίζει τους πραξικοπηματίες και Γκιουλενιστές».
«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που είχε στην ιστορία της πολλά πραξικοπήματα, γι αυτό θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχει εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς».

Την ίδια στιγμή, αφέθηκαν ελεύθεροι και οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης. 
Και οι 8 αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016, βρίσκονται σε οίκημα εντός Αττικής κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο απαγωγής τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.
Αυτό που αναμένουν είναι να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, εφόσον το επιθυμούν.

https://www.thepressroom.gr/diethne/chydaia-toyrkike-epithese-ston-tsipra-gia-ten-apeleytherose-ton-8-stratiotikon-nomizame-pos