Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Τουρκική Navtex-φωτιά: Φέρνουν στο Αιγαίο για άσκηση και πλοίο του ψευδοκράτους

Πόσο πιο προκλητικό...Οι Τούρκοι δεσμεύουν δύο περιοχές στο Αιγαίο και  καλούν επίσημα να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του ψευδοκράτους (ΧΑΡΤΕΣ)
Nέα διπλή πρόκληση των Τούρκων με τις περιβόητες NAVTEX. Πριν από λίγες μέρες, η Τουρκία αποφάσισε να δεσμεύσει μεγάλη περιοχή στο Κεντρικό Αιγαίο για άσκηση Έρευνας και Διάσωσης με τρόπο που αμφισβητείται πλήρως η άσκηση κυριαρχικών αρμοδιοτήτων της χώρας μας στην καρδιά του Αιγαίου, μετακινούμενη ουσιαστικά με δόλο από το ανατολικό στο κεντρικό Αιγαίο.Τώρα τραβάει κι άλλο το σκοινί με μια πρόκληση άνευ όρων
Το τουρκικό ΓΕΕΔ εξέδωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του, με την οποία ενημερώνει για την διεξαγωγή της άσκησης έρευνας-διάσωσης με την επωνυμία DENIZ ASLANI (Θαλάσσιος Λέων).
H ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΔ
"
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου η άσκηση θα διεξαχθεί στην τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης (η οποία σύμφωνα με την Τουρκία περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο) και στα διεθνή ύδατα του Αιγαίου, το χρονικό διάστημα 13-15 Μαΐου. Για τον σκοπό αυτό οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν και την NAVTEX 556/18 με την οποία δεσμεύουν 2 περιοχές στο Αιγαίο.
"
Στον χάρτη που ακολουθεί και υπάρχει στην ιστοσελίδα της τουρκικής ακτοφυλακής βλέπετε τι εννοεί η Τουρκία όταν αναφέρεται σε τουρκική περιοχή έρευνας διάσωσης: το ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ, όπως μπορείτε να δείτε μέσα από το militaire.gr
"
Στην  άσκηση, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα συμμετάσχουν οι Διοικήσεις Χερσαίων, Ναυτικών και Αεροπορικών Δυνάμεων, η Διοίκηση Ασφαλείας Ακτών, καθώς επίσης και τα Υπουργεία Ναυτιλίας, Μεταφορών και Επικοινωνιών, καθώς επίσης και 1 σκάφος της Διοίκησης Ασφαλείας Ακτών του Ψευδοκράτους, ναι καλά ακούσατε, του Ψευδοκράτους.
Είναι η πρώτη φορά που σε αυτή την άσκηση καλείται να συμμετάσχει σκάφος της Ακτοφυλακής του Ψευδοκράτους, δηλαδή είναι η πρώτη φορά που θα δούμε να κυματίζει η σημαία του ψευδοκράτους στο Αιγαίο, παρουσία βέβαια ξένων αντιπροσωπειών και εκπροσώπων των ΜΜΕ!!!
Πόσο πιο προκλητικό!

https://www.thepressroom.gr/ellada/toyrkike-navtex-photia-phernoyn-sto-aigaio-gia-askese-kai-ploio-toy-pseydokratoys