Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

Γιατί η ιρακινή Hezbollah που πολεμά στη Συρία προκαλεί πανικό σε ΗΠΑ, Ισραήλ…..

To κίνημα Kata’ib Hezbollah το οποίο αγωνίζεται στη Συρία, προκαλεί πανικό στο Ισραήλ. Οι αμερικανικές μελέτες και αναφορές υπογράμμισαν τις δραστηριότητες του ιρακινού κινήματος «Χεζμπολάχ», το οποίο αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ, ανέφερε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.
«Τα αμερικανικά ερευνητικά κέντρα έχουν συντάξει δύο αναλυτικές εκθέσεις σχετικά με την αντίσταση του κινήματος, την παρουσία του κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την απειλή που δημιουργεί », ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων IRNA, ανακοινώνει το γραφείο πληροφοριών και σχέσεων του κινήματος Nabaa.
Το Ινστιτούτο της Ουάσινγκτον για την Πολιτική της Εγγύς Ανατολής έχει επισημάνει σε προηγούμενες εκθέσεις τον ρόλο του Ιράν στο σχηματισμό αυτού του κινήματος και άλλων κινημάτων που εκτελούν πολλαπλά καθήκοντα σε διάφορα μέρη της Συρίας και του Ιράκ.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το κίνημα τύπου λιβανέζικης Χεζμπολάχ  που ονομάζεται ιρακινή Χεζμπολάχ, βρίσκεται και δραστηριοποιείται στη Συρία και το Ιράκ.
Στην έκθεση του Ινστιτούτου, αυτές οι δυνάμεις τείνουν να αναπτυχθούν κοντά στις συμμαχικές δυνάμεις των ΗΠΑ και κοντά στα ισραηλινά σύνορα. Τον Μάρτιο του 2017, η ιρακινή σιίτικη οργάνωση  Χεζμπολάχ κήρυξε τη δημιουργία της «Απελευθερωτικής Ταξιαρχίας του Γκολάν», η οποία γρήγορα αποτέλεσε απειλή για το Ισραήλ μέσω της εξάπλωσής της στα βορειοανατολικά σύνορα.

« Αυτή η ιρακινή φατρία πιστεύει στην υπεράσπιση της πατρίδας, ιερών πόλεων, ιερών τόπων και ιερών στο Ιράκ και τη Συρία, την καταπολέμηση τρομοκρατικών συμμοριών και την υπεράσπιση των σιιτών Μουσουλμάνων στο Ιράκ, στη Συρία και στον υπόλοιπο κόσμο », αναφέρεται.
Το Κέντρο επεσήμανε ότι η ιρακινή Χεζμπολάχ  αποτελείται από 9000 μαχητές, τα δύο τρίτα των οποίων είναι στο Ιράκ και το ένα τρίτο από αυτούς συμμετέχουν στον πόλεμο κατά των ανταρτών στη Συρία.
dimpenews.com