Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Κατασκοπικό θρίλερ! Εμφανίστηκε ζωντανός ο Ρώσος δημοσιογράφος που... «δολοφονήθηκε» χθες!

Κατασκοπικό θρίλερ! Εμφανίστηκε ζωντανός ο Ρώσος δημοσιογράφος που... «δολοφονήθηκε» χθες!
Σύγχυση προκαλεί η ζωντανή εμφάνιση του Ρώσου δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο, που αναφέρθηκε χθες ότι σκοτώθηκε στο Κίεβο της Ουκρανίας. Ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε σήμερα στην τηλεόραση σώος και αβλαβής, προκαλώντας έκπληξη. 
Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, Βασίλι Γκρίτσακ ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η υπηρεσία σκηνοθέτησε το θάνατο του Μπαμπτσένκο για να πιάσει αυτούς που προσπαθούσαν να τον σκοτώσουν και να ξεσκεπάσουν Ρώσους πράκτορες. 
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε από τη μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας, η δολοφονία του δημοσιογράφου Αρκάντι Μπαμπτσένκο ζητήθηκε από Ρώσους πράκτορες», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας. 
Ο ίδιος ο δημοσιογράφος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου στην Ουκρανική τηλεόραση και ευχαρίστησε όσους θρήνησαν για το θάνατό του. Η γυναίκα του είχε ανακοινώσει ότι τον εντόπισε, αφότου τον πυροβόλησαν στην πλάτη, καθώς έφευγε από το διαμέρισμά του. Ο δημοσιογράφος δεν είχε πει στη γυναίκα του για την επιχείρηση και ζήτησε ειδικά συγνώμη από αυτή. 
Η «δολοφονία» του προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, καθώς η Ουκρανία «έδειξε» την Ρωσία ως υπεύθυνη.
Ο Μπαμπτσένκο θεωρείται επικριτής του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του και να μείνει στο Κίεβο μετά από απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του.

https://www.thepressroom.gr/diethne/kataskopiko-thriler-emphanisteke-zontanos-o-rosos-demosiographos-poy-dolophonetheke-chthes