Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Χαρίζουμε “Μακεδονική” γλώσσα και ταυτότητα στους Σκοπιανούς

Ημέρα εθνική ντροπής η σημερινή για τα εθνικά μας συμφέροντα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Σκοπιανού Πρωθυπουργού, η Ελληνική κυβέρνηση έχει εκχωρήσει ήδη την “Μακεδονική” γλώσσα και τη “Μακεδονική” ταυτότητα στους Σκοπιανούς, ενώ φαίνεται να μην υπάρχει πρόβλημα και στο όνομα που θα επιλέξουν οι γείτονες.
Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός είπε ότι επί της ουσίας η πρόσκληση της χώρας του από το ΝΑΤΟ θα γίνει αμέσως, με την Ελλάδα να αίρει τις αντιρρήσεις της.
Συγκεκριμένα είπε ότι μετά την επίτευξη της συμφωνίας «η Ελλάδα θα στείλει επιστολή στο ΝΑΤΟ ώστε η ΠΓΔΜ να λάβει πρόσκληση ένταξης στη Συμμαχία», ενώ τόνισε ότι «υπάρχει συμφωνία επί της αρχής ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες έχουν καταλήξει στην επίσημη και νομική πλευρά της συμφωνίας».  
Τέλος, ο κ. Ζάεφ ισχυρός από τη συμφωνία που έλαβε, εμφανίστηκε προκλητικός ανακινώντας τον Σλαβικό αλυτρωτισμό,  αναφέροντας  ότι η χώρα του θα έχει το “τέταρτο Ιλιντεν” και πως «λαχταρά για μια “Μακεδονία” στην οποία οι πολίτες θα είναι απαλλαγμένοι από προκαταλήψεις και από φόβους του παρελθόντος». 
Ο Ζόραν Ζάεφ έκανε λόγο για κατ’ αρχήν συμφωνία με την Ελλάδα χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί το όνομα του κράτους του, προσθέτοντας ότι σήμερα θα συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Οδεύουμε προς το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, επιλύουμε διαφορές, ισχυροποιούμε την ταυτότητά μας. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις συνομιλίες με την Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την άνοδο του στην εξουσία.
»Ποτέ άλλοτε δεν βρεθήκαμε τόσο κοντά στη λύση και η φιλία ανάμεσα στις δύο χώρες και τους δύο λαούς ποτέ δεν ήταν ισχυρότερη. Επιβεβαιώσαμε τη “Μακεδονική” γλώσσα, επιβεβαιώσαμε την ταυτότητά μας. Το θέμα δεν είναι εύκολο αλλά η “Μακεδονία” θέλει ηγέτες προκειμένου να προχωρήσει, όχι κούφιες λέξεις» πρόσθεσε ο κ. Ζάεφ.
«Αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που εξασφαλίζουν το μέλλον των “Μακεδόνων”. Η “Μακεδονία” εντάσσεται στο ΝΑΤΟ και επιλύουμε μια διαφορά 25 ετών που έχει παρασύρει προς τα κάτω τη χώρα» συνέχισε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Ο Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε, τέλος, ότι μετά την επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα θα συγκαλέσει νέο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών καθώς και ότι τον πρόεδρο Ιβανόφ θα ενημερώσει ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Νικολά Ντιμιτρόφ.
Όπως δήλωσε ο κ. Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον έναν χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το κόμμα του, η τηλεφωνική συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό μπορεί να πραγματοποιηθεί «σήμερα, αύριο ή την Παρασκευή», από την οποία αναμένει να προκύψει και το «επόμενο βήμα», ενώ η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να γίνει αμέσως μετά.