Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τις απολογίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τις απολογίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
Μέρος από τις απολογίες των δύο Ελλήνων στρατιωτικών μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα hurriyet στην διαδικτυακή της έκδοση.

Όπως αναφέρει η hurriyet, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μιρετρώδης, υποστήριξε ότι: «περάσαμε κατά λάθος από την τουρκική πλευρά λόγω καιρικών συνθηκών, καθώς ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Όταν είδαμε τους Τούρκους στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα, ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη. Θα μπορούσα τηλεφωνήσω στους άνδρες της μονάδας μου ως υπολοχαγός εάν είχα μια κακή πρόθεση, κάτι που δεν έκανα αλλά είπα στους τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος και εκείνοι κάλεσαν τους προϊσταμένους τους. Επίσης θα μπορούσαμε επίσης να τους εμποδίσουμε πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις. Ακολουθήσαμε τα χνάρια από τα βήματα  που είδαμε νομίζοντας ότι ήταν είτε μετανάστες είτε λαθρέμποροι».
ΣΑπό την πλευρά του ο Λοχίας Κούκλατζης υποστήριξε ότι «ίδια περιστατικά συμβαίνουν συχνά με Τούρκους στρατιώτες, αλλά τους αφήνουμε να επιστρέψουν στην τουρκική πλευρά χωρίς καμία ενέργεια και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανωτέρους μας. Το έχω ζήσει πολύ συχνά και δεν είχα δει κάποιο πρόβλημα μέχρι σήμερα, γι' αυτό είμαι έκπληκτος τώρα»
Μάλιστα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν σήμερα και οπτικό υλικό από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στο τουρκικό δικαστήριο.
(Πηγή φωτογραφιών milliyet.com.tr)
Σημειώνεται πως νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι το τουρκικό δικαστήριο απέρριψε και νέο, το τρίτο συνολικά, αίτημα για την αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται επί 56 και πλέον ημέρες στην Αδριανούπολη.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το Ειρηνοδικείο Αδριανούπολης εξέτασε σήμερα το αίτημα αποφυλάκισης που υπέβαλαν οι συνήγοροι των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, αλλά αποφάνθηκε ξανά αρνητικά, στη βάση ότι οι δύο στρατιωτικοί είναι ύποπτοι φυγής, καθώς δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία. 
Το κατηγορητήριο σε βάρος των δύο ενστόλων δεν έχει οριστικοποιηθεί, παρά τον χρόνο που έχει παρέλθει, ενώ ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος.
Μετά την απόρριψη και του τρίτου αιτήματος για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, τουρκικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο από τη μεταγωγή τους στο δικαστήριο.

https://www.liberal.gr/arthro/201328/epikairotita/2018/ti-metadidoun-ta-tourkika-mme-gia-tis-apologies-ton-duo-ellinon-stratiotikon.html