Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Μήνυμα Παυλόπουλου προς Αγκυρα και Σκόπια

Ο Προκόπης Παυλόπουλος με τον Πορτογάλο ομόλογό του (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Μήνυμα τόσο προς την Αγκυρα όσο και προς τα Σκόπια έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του Πορτογάλου ομολόγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Υπενθυμίζουμε προς κάθε κράτος, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας, ότι οιαδήποτε ενταξιακή προοπτική του εξαρτάται από την πιστή τήρηση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και την πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Τόνισε ακόμη ότι δεν νοείται ένταξη κράτους στην ΕΕ, αν δεν έχει επιλύσει προηγουμένως την όποια διαφορά έχει με άλλο μέλος. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης από τα επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού -ή ακόμη και υπολείμματα ναζισμού- τα οποία υπονομεύουν ευθέως τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Η κυριότερη αιτία γέννησης και επιβίωσης αυτών των μορφωμάτων είναι οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, συμπλήρωσε.


Πηγή: Μήνυμα Παυλόπουλου προς Αγκυρα και Σκόπια -Το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πορτογάλου προέδρου [εικόνες] | iefimerida.gr