Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Ξεφεύγει ο Ερντογάν: Οι μαγκιές μέχρι να δουν τα αεροσκάφη μας...

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, έκανε -μεταξύ άλλων- αναφορά στις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο.

Ο κ. Ερντογάν συγκεκριμένα είπε: «Κανείς να μήν νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».
«Οι μαγκιές τους είναι μέχρι να δουν τα αεροσκάφη, το στρατό και τον στόλο μας» απείλησε ο πρόεδρος της Τουρκίας και συνέχισε λέγοντας πως υπερεκτιμούν τις δυνατότητες τους, στο Αιγαίο και την Κύπρο.
Στην συνέχεια της ομιλίας του, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρτηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».
Σε δηλώσεις του, βγαίνοντας από την ΚΟ του κόμματός του, ο Ερντογάν παραδέχτηκε ότι υπήρξε κάποιο περιστατικό στα Ίμια αλλά το χαρακτήρισε ως προσέγγιση των δύο πλοίων, ενώ είπε ότι δεν υπήρξε πρόβλημα.

http://www.nooz.gr/world/1483329/xefeygei-o-erntogan--oi-magkies-mechri-na-doyn-ta-aeroskafi-mas