Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018

Ανοιχτές απειλές της Τουρκίας για στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο

Απειλεί ο Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Έχουμε την ισχύ για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο
Συνεχίζουν τις απειλές στο Αιγαίο οι Τούρκοι και γενικότερα την επιθετική τους τακτική. Πρόσφατα, ο Ερντογάν προσπαθώντας να... υιοθετήσει στην αγκαλιά του τα Σκόπια δήλωσε ουσιαστικά ότι είναι...βαστάζος τους, συνεχίζοντας τις προκλήσεις του και εκτός Αιγαίου, λέγοντας ανοιχτά ότι οι Σκοπιανοί έχουν δίκιο και η Ελλάδα λάθος, ενώ δεν δίστασε να πει ότι «η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα πίσω από την "Μακεδονία"».   
Στο ίδιο μήκος κύματος  κινήθηκε και ο  Επιτελάρχης των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ανοιχτά ότι  παράλληλα με τις επιχειρήσεις στην Αφρίν της Συρίας, η χώρα του έχει την δυνατότητα και για μια «στρατιωτική επιχείρηση στο Αιγαίο»
Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Χουλουσί Ακάρ πρόσθεσε: «Έχουμε τη δύναμη (ισχύ) για να διεξάγουμε στρατιωτική επιχείρηση στο Άφριν και ταυτοχρόνως στο Αιγαίο» και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η χώρα είναι αποφασισμένη για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων της σε όλες τις θάλασσες της, που προέρχονται από το διεθνές δίκαιο και διεθνείς συμφωνίες».
Ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, επέβλεψε τις δραστηριότητες των μονάδων εδάφους και αέρος του στρατού που συμμετέχουν στο βόρειο τμήμα της Συρίας από το αεροπλάνο Eλέγχου και Προειδοποίησης Αερομεταφορών (HIK), Boeing 737 AEW&C, συνοδευόμενος από το διοικητή των δυνάμεων ξηράς, στρατηγό, Γιασάρ Γκιουλέρ, το ναύαρχο Αντνάν Ομπάλ και το διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχο Χασάν Κιουτσουκακιούζ. 

Ο Χουλουσί Ακάρ επιθεώρησε την τουρκική άσκηση "Θαλασσόλυκος" και μίλησε για καλή γειτονία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Αργότερα,


συνοδευόμενος από τους διοικητές, επισκέφθηκε την τουρκική περιοχή Αιγαίου, και επέβλεψε τις δραστηριότητες των αεροσκαφών που λειτουργούν στην περιοχή μέσω δραστηριοτήτων ελέγχου του εναέριου χώρου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, από το αεροπλάνο HİK.
Όσον αφορά την Αφρίν, ο Ακάρ τόνισε ότι στο σχεδιασμό και την εκτέλεση της επιχείρησης στόχος είναι μόνο οι τρομοκράτες και τα καταφύγιά τους, οι θέσεις, τα όπλα, τα εργαλεία και ο εξοπλισμός, και δίνεται κάθε είδους προσοχή και ευαισθησία, ώστε να αποτραπεί η πρόκληση ζημιών σε αμάχους/αθώους.Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο Αιγαίο.
"
«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι το Αιγαίο είναι μια θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας και ειλικρινά ελπίζουμε ότι τα υφιστάμενα προβλήματα στο Αιγαίο θα επιλυθούν στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι δυνάμεις, οι οποίες είναι αποτελεσματικές, αξιοσέβαστες και αποτρεπτικές δυνάμεις, δεσμεύονται για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και της εθνικότητάς μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι αποφασισμένες και πρόθυμες να εκπληρώσουν όλα τα καθήκοντα που τους δόθηκαν, ειδικά όσον αφορά την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας, με τη δύναμη που έχει αποκτήσει από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του λαού».
 
Υπογραμμίζοντας ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είχαν την ικανότητα να διοικούν τρεις επιχειρήσεις με σύγχρονες μεθόδους σε ένα κέντρο διοίκησης, ο Ακάρ είπε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα μπορούσαν να ελέγξουν όλη την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με υψηλή τεχνολογία. «Μπορούμε να καλύψουμε ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα Καρντάκ (Ίμια), έχουμε την εξουσία να λειτουργούμε στο Αφρίν και να ελέγξουμε ταυτόχρονα την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο»