Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Άγκυρα: Περιμένουμε την έκδοση των οκτώ αξιωματικών

Την έκδοση των Τούρκων αξιωματικών από τις Ελληνικές αρχές περιμένει η Άγκυρα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ Μπακανλάρ.
Για μία «εξαιρετικά λανθασμένη απόφαση», αναφορικά με την προσωρινή παροχή ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που διέφυγαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 και για «σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν ήδη στο Αιγαίο», έκανε λόγο ο ίδιος.
Όπως τόνισε, «όσοι συμμετέχουν σε πραξικόπημα» και διαφεύγουν σε άλλες χώρες, «εκδίδονται», προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση των των προβλημάτων μεταξύ των κρατών, πάντα μέσα από το διάλογο.
Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος έχει απαγορεύσει την έκδοση των οκτώ αξιωματικών στη γείτονα λόγω φόβων ότι δεν θα λάβουν δίκαιη δίκη για τη φερόμενη συμμετοχή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Νωρίτερα,
συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΕΛ.ΑΣ. ο τούρκος στρατιωτικός, το άσυλο του οποίου ανεστάλη μετά την απόφαση του Εφετείου.
Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο τούρκος στρατιωτικός οδηγήθηκε και πάλι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου, ως διοικητικά κρατούμενος και στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών.
Όπως δήλωσε η δικηγόρος του, ο τούρκος αξιωματικός αναμένεται να προσφύγει κατά της απόφασης.


http://www.nooz.gr/greece/agkura-perimenoume-to-suntomotero-tin-ekdosi-ton-okto-aksiomatikon