Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018

Σκοπιανό: «Βόμβα» Π. Καμμένου - Ζητά δημοψήφισμα! (ΦΩΤΟ)

Σκοπιανό: «Βόμβα» Π. Καμμένου - Ζητά δημοψήφισμα! (ΦΩΤΟ)
Σκοπιανό: Αλλάζει τα δεδομένα η είδηση ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ζητά δημοψήφισμα για την ονομασία, σύμφωνα με άρθρο του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία».
«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει για την πρωτοφανή, στην ιστορία της ανθρωπότητας, εκχώρηση της ιστορίας και του πολιτισμού του σε άλλον λαό»,  αναφέρει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε άρθρο του που θα δημοσιευτεί στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι «η συμπερίληψη του όρου "Μακεδονία" στην ονομασία θα σημάνει τη συρρίκνωση του Ελληνικού πολιτισμού για τους αιώνες που ακολουθούν».
Tη στάση του είχε ξεκαθαρίσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματός του. «Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική, όπως την περιέγραψε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δεν εκχωρούμε τον ελληνικό όρο "Μακεδονία"».
Και συνεχίζει: «Υπάρχουν σλαβικοί όροι, όπως Βαρντάρσκα, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν και οι οποίοι δεν θα περιέχουν τον όρο Μακεδονία και τους οποίους αποδεχόμαστε.. Ούτε new (νέα), ούτε upper (άνω) Μακεδονία».
Στον αντίποδα, ο κος Καμμένος εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, προσθέτοντας ότι, αν οι ΑΝΕΛ διαφωνήσουν με την πρόταση για την ονομασία, θα ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.
Να σημειωθεί ότι η πλειονότητα της κοινής γνώμης φαίνεται να μην συμφωνεί με τη χρήση του όρου «Μακεδονία», καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το 68% των πολιτών λένε όχι σε ονομασία των Σκοπίων που θα περιέχει τον όρο «Μακεδονία».
Σκοπιανό: «Βόμβα» Π. Καμμένου - Ζητά δημοψήφισμα! (ΦΩΤΟ)

https://www.thepressroom.gr/politike/skopiano-bomba-p-kammenoy-zeta-demopsephisma-photo