Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Δήλωση Τούρκων Αξιωματικών: Είμαστε αθώοι, θέλουμε να συνεργαστούμε

Κοινή δήλωση μέσω των δικηγόρων τους κατέθεσαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί
Μια κοινή δήλωση μέσω των δικηγόρων τους κατέθεσαν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί, κι ενώ το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκανε δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για πάγωμα του Ασύλου του ενός Τούρκου αξιωματικού για λόγους δημοσίου συμφέροντος.
Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης αστυνομικοί του τμήματος Ολυμπιακού Χωριού προχώρησαν στη σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού, ενώ η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2018. Την απόφαση για χορήγηση ασύλου στον Τούρκο Suleyman Ozkaynakci, συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, είχε λάβει η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου στις 30 Δεκεμβρίου του 2017.
Πλέον μέσω των δικηγόρων τους, εκφράζουν φόβους ότι σταδιακά «καθίστανται από «ικέτες», οιονεί «όμηροι» και ότι  έχουν «κάθε διάθεση να δείξουν κατανόηση στη συνθετότητά του προβλήματος», αλλά και να συνεργαστούν με τις αρχές για να υπάρξει λύση στο αδιέξοδό τους. 

Αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

Αναλυτικά, στη δήλωσή τους στην «Καθημερινή» μέσω των συνηγόρων τους, οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί αναφέρουν: 
«Η πρόσφατη απόφαση της εκ νέου κράτησης του ενός εκ των 8 Τούρκων αξιωματικών είναι προφανώς παράνομη για πολλαπλούς λόγους, όπως άλλωστε και αυτή των υπολοίπων 7.
Παρά ταύτα και οι 8 έχουν κάθε διάθεση να δείξουν κατανόηση στη συνθετότητα του προβλήματός τους, καθώς και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές με στόχο να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο στο οποίο έχουν βρεθεί αυτοί και οι οικογένειές τους.
Δυστυχώς όμως, διάφοροι φόβοι που είχαν εκφραστεί στο παρελθόν, φαίνεται να επιβεβαιώνονται, ιδιαιτέρως μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, αφού σταδιακά καθίστανται από «ικέτες», οιονεί «όμηροι».
Επισημαίνουν, για μια ακόμα φορά, ότι είναι αθώοι -κάτι το οποίο άλλωστε έχει κριθεί παρεμπιπτόντως και από τις αποφάσεις του Αρείου ...

https://www.thepressroom.gr/ellada/delose-toyrkon-axiomatikon-eimaste-athooi-theloyme-na-synergastoyme