Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2018

Απανωτές παραβιάσεις από τους Τούρκους στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι συνεχίζουν το "βρώμικο" παιχνίδι τους στο Αιγαίο με απανωτές παραβιάσεις
Οι Τούρκοι συνεχίζουν το "βρώμικο" παιχνίδι τους στο Αιγαίο με απανωτές παραβιάσεις στο FIR Αθηνών. Άλλωστε το ίδιο έκαναν και λίγο προτού ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκεπτόταν την  Κάλυμνο για τα Θεοφάνεια και τον αγιασμό των υδάτων, αλλά και ολόκληρο των προηγούμενο καιρό ακόμα και λίγο πριν την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και τα όσα ειπώθηκαν εκεί για...ενθουσιασμένους πιλότους που προχωρούν σε παραβιάσεις.
Σήμερα (8/1) ήταν μια ακόμα ημέρα δυνατών προκλήσεων, αφού σημειώθηκαν πάνω από 30 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου, ενώ σε μία περίπτωση υπήρξε και εμπλοκή (αερομαχία)
Πιο συγκεκριμένα, καταγράφηκαν 33 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από συνολικά 11 πολεμικά αεροσκάφη, τα δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα. Τα τουρκικά F-16 πέταξαν σε σχηματισμούς των δύο, ενώ υπήρξαν παραβιάσεις και από 7 μεμονωμένα αεροσκάφη και συγκεκριμένα από 5 κατασκοπευτικά τύπου CN-235 και δύο ελικόπτερα.
Εκτός των παραβιάσεων στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, καταγράφηκαν και 15 παραβάσεις του FIR Αθηνών.

https://www.thepressroom.gr/ellada/apanotes-parabiaseis-apo-toys-toyrkoys-sto-aigaio