Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ Oι κινέζικες ειδικές δυνάμεις που έφθασαν στη Συρία χτύπησαν: Tεράστια έκρηξη στα διοικητήρια του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν στο Idlib;

Αποτέλεσμα εικόνας για Chinoise special forces
Mια τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε από άγνωστη αιτία προκλήθηκε στην πόλη Bedama πριν από λίγο νύχτα 29ης Νοέμβρη στα δυτικά του Idlib.
Αμέσως μετά τις 2 εκρήξεις σε Khirbe alJoz όπου ήταν το διοικητήριο των μουτζαχεντίν του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (TIP) στοχεύθηκαν 2 διαφορετικές συνοικίες στο βορρά του Idlib.
Νωρίτερα αναφορές έλεγαν ότι ήδη ειδικές δυνάμεις των κινέζων και αξιωματικοί πληροφοριών κατέφθασαν στην Ταρτούς. Πηγές αναρωτιούνται αν αυτές οι στοχευμένες επιθέσεις ενδεχομένως με drone στην καρδιά των τζιχαντιστών του Τουρκεστάν προήλθαν από επέμβαση των κινέζων.
Την περασμένη εβδομάδα διαμείφθηκαν σημαντικές συνομιλίες Συρίας-Κίνας.Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας σχεδίαζε να στείλει στη Συρία δυο μονάδες γνωστές ως « Τίγρεις της Σιβηρίας» και «Νυχτερινές Τίγρεις» από τις Ειδικές Λειτουργικές Δυνάμεις στη Συρία για να πολεμήσουν τρομοκράτες από το «Ισλαμικό Κίνημα του Ανατολικού Τουρκεστάν».
Τον τελευταίο καιρό, το TIP έγινε μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις στην επαρχία του Idlib. Επίσης υποστηρίζει τώρα μια στρατιωτική επιχείρηση της Hay’at Tahrir al-Sham (τ.al-Nusra,) στη βόρεια ύπαιθρο της Hama.Από την άλλη η κινεζική Πολεμική Αεροπορία είναι γνωστό ότι είναι ένας από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς UCAVs στον κόσμο.
www.dimpenews.com