Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017

Η Γερμανία θέλει να βγάλει από τις φυλακές ανήλικα παιδιά Γερμανών τζιχαντιστών του ISIS

Η Γερμανία θέλει να βγάλει από τις φυλακές ανήλικα παιδιά Γερμανών τζιχαντιστών του ISIS
Το Βερολίνο επιδιώκει να φέρει πίσω τα παιδιά Γερμανίδων που προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και βρίσκονται κρατούμενες στο Ιράκ. Το υπουργείο Εξωτερικών θα καταβάλει προσπάθειες εφόσον, βέβαια, οι γονείς το επιθυμούν αναφέρει σε ρεπορτάζ της η DW.

H ιστορία αυτών των παιδιών έχει ως εξής: οι μητέρες τους προσχώρησαν στο Ισλαμικό Κράτος και πήραν μαζί και τα παιδιά τους στο ταξίδι για τη Συρία και το Ιράκ ή σε άλλες περιπτώσεις έκαναν εκεί παιδιά μετά από γάμο με τζιχαντιστές.
Οι Αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον έξι ανήλικα τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές του Ιράκ.
Ένα από αυτά τα ανήλικα είναι το παιδί της Γερμανίδας ισλαμίστριας Λίντα Β., η οποία είναι μόλις 16 ετών και συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο στη Μοσσούλη από τις ιρακινές Αρχές.
Σήμερα η Λίντα βρίσκεται με το μόλις μερικών μηνών βρέφος της σε στρατιωτικές φυλακές της Βαγδάτης.
Η έφηβη είναι μόνο μια από τους 940 γερμανούς πολίτες που ριζοσπαστικοποιήθηκαν σε τέτοιο σημείο ώστε να πάρουν την απόφαση να πάνε να βοηθήσουν επί τόπου το Ισλαμικό Κράτος.
Περίπου 200 από αυτούς είναι γυναίκες και πολλές έχουν παιδιά.
Στόχος των γερμανικών Αρχών είναι να επιστρέψουν αυτά τα παιδιά πάλι στη Γερμανία και να τα φροντίσουν αρχικά οι συγγενείς τους, αφού οι μητέρες μάλλον δεν πρόκειται να βγουν σύντομα από τη φυλακή.
Σύμφωνα με τον Ιρακινό πρωθυπουργό Χαιντάρ αλ Αμπάντι η Λίντα Β. θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου και εάν αποδειχθεί η συμμετοχή της σε ανθρωποκτονία αθώων ανθρώπων ενδέχεται να αντιμετωπίσει μέχρι και τη θανατική ποινή.

Εκστρατεία προσέλκυσης γυναικών

Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία, με την οποία θέλησε να προσελκύσει κορίτσια και νεαρές γυναίκες για να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ.
Με φωτογραφίες νεαρών ανδρών, γυναικών με μπούρκα που λατρεύουν τους μαχητές τους και επινοημένες ρομαντικές ιστορίες στόχευαν σε γυναίκες μεταξύ άλλων στη Γερμανία.
«Αυτή η καμπάνια παρότρυνε πολλές νέες γυναίκες να μεταβούν εκεί και να παντρευτούν έναν μαχητή, να φροντίζουν για το νοικοκυριό και να κάνουν παιδιά, τις μελλοντικές γενιές των μαχητών που θα στηρίξουν το χαλιφάτο» λέει η Σουζάνε Σρέτερ, ειδικός σε θέματα που αφορούν το Ισλάμ και επισημαίνει ότι οι τζιχαντιστές που κατάγονταν από άλλες χώρες δεν είχαν γυναίκες και γι’ αυτό το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να της φέρει από τις χώρες καταγωγής τους.
Μια από αυτές τις γυναίκες ήταν η Νάντια Ραμαντάν, η οποία συνελήφθη από Κούρδους Πεσμεργκά στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει τη Ράκα της Συρίας.
Πριν από τρία χρόνια η 31χρονη Γερμανίδα είχε πάει στη Συρία όπου παντρεύτηκε έναν τζιχαντιστή από το Αμβούργο.
Μαζί έχουν δύο παιδιά, τριών ετών και πέντε μηνών. Με βίντεο, απευθυνόμενη στη Γερμανίδα καγκελάριο, ζητά να επιστρέψει μαζί με τα παιδιά της στη Γερμανία.

Κίνδυνος τα παιδιά για τη Γερμανία;

Η επιστροφή αυτών των παιδιών όμως εξετάζεται και από άποψης ασφάλειας στη Γερμανία.
«Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα τα οποία θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία.
»Τα παιδιά αυτών των γυναικών, που είχαν πάει στη Συρία και το Ιράκ για να υπηρετήσουν το χαλιφάτο πιθανώς έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί. Μπορεί να έχουν ψυχολογικά τραύματα. Και αυτά είναι σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε» λέει η Σ. Σρέτερ.
Ωστόσο όσο μικρότερα σε ηλικία είναι τα παιδιά τόσο μικρότερος είναι και ο κίνδυνος.
Σύμφωνα με περσινό δημοσίευμα της Ουάσιγκτον Ποστ η πολεμική εκπαίδευση των παιδιών που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους ξεκινά στην ηλικία των έξι ετών.
Όταν βρίσκονται πια στην εφηβεία θα πρέπει να είναι έτοιμα για επίθεση αυτοκτονίας.
http://www.tribune.gr/world/news/article/413291/413291.html