Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2017

Με νέο σύστημα αεράμυνας ενισχύεται η Τουρκία

Μετά τους S-400, οι SAMP-T στην Τουρκία. Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Τούρκος υπουργός Άμυνα, Νουρετίν Τζανικλί, για τη σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της οποίας θα υπογράψει σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας με Γαλλία και Ιταλία για την προμήθεια πυραύλων SAMP-T.
Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με το Γενικό Γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, και τον υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζέιμς Μάτις.
Αργότερα ο Τζανικλί θα πραγματοποιήσει τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του της Γαλλίας και της Ιταλίας, όπου προβλέπεται να υπογραφεί μνημόνιο κατανόησης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των υπουργείων Άμυνας της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας.
Ως πρώτο βήμα της συμφωνίας θα είναι η έναρξη συνομιλιών για την αγορά του συστήματος αεράμυνας SAMP-T από τη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία EUROSAM.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τη νέα συμφωνία ως ‘το επόμενο μεγάλο βήμα’ της Τουρκίας στον τομέα των εξοπλισμών μετά τη συμφωνία για τους S-400.