Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

Λιβανέζος θεατρικός συγγραφέας ομολόγησε ότι δούλευε για τους Ισραηλινούς…..

itani2
Ένας λιβανέζος δραματουργός, θεατρικός συγγραφέας ο Ziad Itani, συνελήφθηκε και ανακρίθηκε για επαφές του και συνεργασία με τις ισραηλινές αρχές. Σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε την Πέμπτη το Τμήμα της κρατικής ασφάλειας ομολόγησε ότι «επιτηρούσε, παρακολουθούσε μια ομάδα υψηλόβαθμων προσωπικοτήτων της πολιτικής» en se rapprochant de certains de leurs proches, για τη συλλογή πληροφοριών κυρ΄λιως για τις μετακινήσεις τους».itani
Ο δραματουργός επίσης παραδέχθηκε ότι διοχέτευσε « πολυάριθμες » πληροφορίες και ειδικότερα για « 2 σημαντικά πολιτικά πρόσωπα », των οποίων η ασφάλεια θ΄αποκαλύψει τα ονόματά τους αργότερα.
machnouk1Χθες διακινήθηκαν πληροφορίες που αναφέρουν ότι τα πολιτικά αυτά πρόσωπα είναι ο Υπ.Εσωτερικών  Nouhad Machnouk, και ο τ. υπουργός Abdel Rahim Mrad, που ανήκουν στην σουνίτικη κοινότητα με καταγωγή από Tripoli, σύμφωνα με την l’Orient le jour.
Ο α΄είναι ένας διευθύνων σουνίτης του Κινήματος του Μέλλοντος του Κόμματος του Χαρίρι γνωστός για τις μετριοπαθείς θέσεις του ενώ ο β΄είναι ανεξάρτητος πολιτικός σουνίτης που πρόσκειται στη Hezbollah.
O Itani ανήκει σε μεγάλο σουνίτικο  »τζάκι » της Βηρυτού.

Το ανακοινωθέν προσθέτει ότι ο Itani εξέδωσε αναφορές για την αντίδραση των λιβανέζων « μετά τα γεγονότα που επήλθαν αυτές τις 2 τελευταίες εβδομάδες  », σχετικά με την πολιτική κρίση που ξέσπασε με την παραίτηση του πρωθυπουργού  Saad Hariri από το Riyad, την 4η Νοέμβρη.
Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε επίσης ότι ήθελε να ιδρύσει ένα λιβανέζικοπυρήνα για να προπαγανδίσει την εξομάλυνση σχέσεων με Ισράηλ και την σιονιστική ιδεολογία στους κόλπους των λιβανέζων διανοουμένων.
Το Σρεπτέμβρη ο γαλλολιβενάζος σκηνοθέτης Ziad Doueiri συνελήφθηκε και πέρασε από στρατοδικείο του Λιβάνου.Κατηγορήθηκε ότι καταπάτησε το άρθρο 285 του ποινικού κώδικα που απαγορεύει κάθε επίσκεψη σε ισραηλινό έδαφος χωρίς την εξουσιοδότηση  των αρχών του Λιβάνου.
mme_hariri
Oι ομολογίες του Itani ρίχνουν φως σε μια άλλη πληροφορία που δημοσιεύθηκε από κάποια médias στις 9 Νοέμβρη. Αυτή μιλούσε για σύλληψη ενός λιβανέζου πράκτορα  που εργαζόταν για το Ισραήλ του Mohamad Al-Dabet,  που αναγνώρισε ότι είχε επιφορτιστεί με την παρακολούθησητης βουλευτίνας υπεύθυνης του κινήματος του Μέλλοντος και θεία του νυν πρωθυπουργού της  Bahia Hariri.
Η πληροφορία διαψεύσθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών αλλά πολυάριθμα μίντια την επιββεαίωσαν επικαλούμενα πηγές της ασφάλειας υπό την κάλυψη της ανωνυμίας που επίσης μίλησαν για μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας  κατά της  Bahia Hariri.
Πολυάριθμοι λιβενέζοι παρατηρητές φοβούνται επιστροφή στο 2005, όταν ο τ.πρωθυπουργός του Λιβάνου ο Rafic Hariri δολοφονήθηκε από τρομοκρατική με παγιδευμένο όχημα.Αρχικά κατηγορήθηκε η Συρία και στη συνέχεια η Hezbollah.
Σύμφωνα με παρατηρητές , επιχειρήσεις  υπό δεν αποκλείονται καθώς ΗΠΑ, Σ Αραβία και Ισράηλ αναπτύσουν τις πιο βρώμικες τακτικές τους για ν΄αποδυναμώσουν την Hezbollah που βγήκε ενισχυμένη αππο τον πόλεμο στη Συρία.al manar 24.11.17
www.dimpenews.com