Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Δεν φεύγουν οι φιλοϊρανικές δυνάμεις από την Συρία, λέει η Μόσχα: Τι θα πει όμως το Ισραήλ;

FILE PHOTO. An Israeli Merkava tank churns up dust. EPA/JIM HOLLANDER
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν υποσχέθηκε την αποχώρηση των φιλοϊρανικών δυνάμεων από την Συρία.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, προέβη στην δήλωση αυτή μετά το σχόλιο που έκανε υψηλόβαθμος εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος αναφερόμενος στο μνημόνιο που συνυπέγραψαν στις 8 Νοέμβριου η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία δήλωσε ότι η Ρωσία δήθεν δεσμεύτηκε να συνδράμει στην αποχώρηση των ιρανικών και φιλοϊρανικών δυνάμεων από την νοτιοδυτική Συρία.
«Όσον αφορά το τι συμβαίνει σε όλη την επικράτεια της Συρίας, προς το παρόν δεν έχουμε συζητήσει τίποτα το συγκεκριμένο με τους αμερικανούς συναδέλφους μας. Εκτός των άλλων, επιβεβαιώνουμε το γεγονός της δικής μας και της ιρανικής νόμιμης παρουσίας μας, που υφίσταται με πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης, όπως και το γεγονός της μη νόμιμης παρουσίας των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν στρατιωτικές επιχειρήσεις, υποστηρίζοντας πρωτίστως τις ένοπλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους
Ο ίδιος προσέθεσε ότι συγκεκριμένα συζήτησαν για τον μηχανισμό ο οποίος θα συμβάλει να λειτουργήσει η ζώνη αποκλιμάκωσης στην νοτιοδυτική Συρία.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς είναι σίγουρο ότι δεν θα ικανοποιήσει διόλου το Ισραήλ, το οποίο ακριβώς το ενδεχόμενο της επιρροής του Ιράν σε Λίβανο, Συρία και Ιράκ δεν επιθυμεί.
Η παρμονή φιλοϊρανικών πολιτοφυλακών στην Συρία μπορεί να είναι ακόμα και αθτία εμπλοκής του Ισραήλ στον συριακό πόλεμο, ακόμα και τώρα, στην τελική του φάση, με απολύτως απρόβλετα αποτελέσματα για τις γεγνικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

14/11/2017 15:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ Ria Novosti
Μόσχα


 http://mignatiou.com/2017/11/den-figoun-i-filoiranikes-dinamis-apo-tin-siria-lei-i-moscha-ti-tha-pi-omos-to-israil/