Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Τουρκικά ΜΜΕ: «Συνδέουν» τις συλλήψεις των Κούρδων στην Αθήνα με την επίσκεψη Ερντογάν

Οι συλλήψεις των εννέα Κούρδων στην Αθήνα είναι πρώτη είδηση και στα τουρκικά ΜΜΕ.
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη του DHKP-C. Μάλιστα, τονίζουν πως η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.
Την Τετάρτη (29.11.2017) οδηγούνται στη Δικαιοσύνη οι εννιά Κούρδοι που συνελήφθησαν το πρωί από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε τρία σπίτια στο Νέο Κόσμο και την Καλλιθέα. Όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ενός από τους συλληφθέντες εκκρεμούσε εθνικό ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή του σε παλαιότερη υπόθεση. Επίσης, υπήρχε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές αρχές για την μεταφορά οπλισμού με φουσκωτό τον Ιούλιο του 2013. Στην κατοχή τους εκτός από τα υλικά παρασκευής εκρηκτικών μηχανισμών βρέθηκαν και δύο όπλα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι από τους 9 φέρονται να συνδέονται με το κουρδικό Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα – Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως DHKP-C.

http://www.newsit.gr/egklhma/tourkika-mme-syndeoun-tis-syllipseis-ton-kourdon-stin-athina-tin-episkepsi-erntogan/2307773/