Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

“Οι Αλβανοί στα Σκόπια υπερβαίνουν το 50 τοις εκατό του πληθυσμού στη χώρα”

Ο Σπατίμ Πολοτζάνι, πρόεδρος της Ένωσης Κρατουμένων και Διωκομένων Αλβανών στην πΓΔΜ, δήλωσε ότι περισσότερος από τον μισό πληθυσμό της χώρας είναι Αλβανοί και πρόσθεσε ότι εξαρτάται από αυτούς εάν θα υπάρξει ή όχι αυτό το κράτος, όπως σημειώνει τη σκοπιανή τηλεόραση Sitel.
«Στις 14 διευθύνσεις και κλάδους της κρατικής στατιστικής υπηρεσίας, οι Αλβανοί  σχεδόν δεν αναφέρονται. Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία τα οποία να αναφέρονται σε Αλβανούς. Πόσο καιρό θα δεχόμαστε αυτόν τον δεσποτικό όρο «οι Αλβανοί είναι στο 20%», όταν είμαστε πάνω από το 50% και είμαστε μεταξύ εκείνων που πρέπει να αποφασίσουν εάν θα υπάρχει ή όχι αυτή η χώρα», ανέφερε ο Πολοτζάνι στην αλβανική εφημερίδα ‘Λάιμ’ των Σκοπίων.
Η σκοπιανή τηλεόραση στην ιστοσελίδα της αναφέρει ότι «τα μαθηματικά του Πολοτζάνι βασίστηκαν σε φερόμενους Σλάβους των Σκοπίων που έχουν βουλγαρικό διαβατήριο και υπολογίζονται στους 400 χιλιάδες, οι οποίοι έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως μη κάτοικοι στην επόμενη απογραφή.
Σύμφωνα με αυτόν, τα αλβανικά πολιτικά κόμματα στα Σκόπια τρέχουν για να καταλάβουν θέσεις διευθυντών εκεί που υπάρχουν πολλά χρήματα και δεν ενδιαφέρονται για τη Στατιστική Υπηρεσία, της οποίας τα στοιχεία είναι στάσιμα πάνω από δέκα χρόνια.
 
(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--