Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Τουρκία: Επίδειξη δύναμης η πτήση Τσίπρα με F-16

Συναγερμός έχει σημάνει στην Άγκυρα για την πτήση του Αλέξη Τσίπρα με F-16  στο Αιγαίο, με πολλά τουρκικά δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για "show" και επίδειξη δύναμης με στόχο το εσωτερικό της χώρας από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
 
Πιο αναλυτικά, η είδηση σχεδόν μονοπώλησε το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης- έντυπων και ηλεκτρονικών- της γειτονικής χώρας, τα οποία έδωσαν μεφάλη έμφαση στην υπερηχητική πτήση  που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο γεγονός ότι αυτή έγινε στο Αιγαίο.  
Χαρακτηριστική η αναφορά στη hurriyet.com.tr, η οποία αναφέρει: "Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, βρέθηκε για πρώτη φορά σε ένα F-16 και πέταξε πάνω από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Έκανε μια επίδειξη δύναμης με αυτόν τον τρόπο, ειδικά για την εσωτερική πολιτική".
Το δημοσίευμα συνεχίζει αναφέροντας τα… διαδικαστικά. Δηλαδή το πότε έφτασε ο Αλέξης Τσίπρας στην στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα, αλλά και ποιους συνάντησε. Τέλος, μεταδίδει τις δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός μετά την πτήση.
Επισημαίνει, δε, το ότι έγινε ο τρίτος Έλληνας πρωθυπουργός που "πέταξε" με πολεμικό αεροσκάφος, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Δείτε την εικόνα από το σχετικό δημοσίευμα: 
 

 
Στο ίδιο μήκος κύματος και η τουρκική sabah.com.tr! Το άρθρο περιγράφει το ότι ο Αλέξης Τσίπρας φορούσε στρατιωτική στολή, δηλώσεις του, αλλά και το πού ακριβώς "πέταξε".
Έχει όμως και μια τελευταία παράγραφο, στην οποία αναφέρει: "Υπάρχουν επίσης κύκλοι που ερμηνεύουν τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην πτήση με F16 στον ουρανό του Αιγαίου ως μήνυμα. Δεν υπήρξε καμία επίσημη εξήγηση για το show!".
Η συγκεκριμένη φράση δείχνει ξεκάθαρα πως οι Τούρκοι… ζητούν εξηγήσεις για την πτήση του πρωθυπουργού!
Δείτε την εικόνα από το σχετικό δημοσίευμα:

 
Για επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Έλληνα πρωθυπουργού έκανε λόγο και το τουρκικό bursahakimiyet.com.tr. Το δημοσίευμα χρησιμοποιεί "γλώσσα" παρόμοια με αυτή της Hurriyet, που αναφέραμε παραπάνω.
Δείτε την εικόνα από το σχετικό δημοσίευμα:

 

Δείτε τα βίντεο από την παρουσία και την πτήση του Αλέξη Τσίπρα με το F16