Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Ezzor/ O συριακός στρατός λύει την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου και των συνοικιών Hrabesh και Tahtouh

Οι μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού, σε συνεργασία με δυνάμεις που τις υποστηρίζουν  έσπασαν την πολιορκία που επέβαλε το ISIS στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Deir Ezzor και στις γειτονικές συνοικίες Hrabesh και Tahtouh.
Ο ρεπόρτερ του SANA δήλωσε ότι στρατιωτικές μονάδες και οι σύμμαχοί τους που επιχειρούν στο ΝΔ τμήμα της πόλης πραγματοποίησαν εντατικές επεμβάσεις με στόχο τις θέσεις της ISIS στην περιοχή των κοιμητηρίων, προκαλώντας τους μεγάλες απώλειες  οι επιχειρήσεις αυτές κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με τις δυνάμεις να προελαύνουν από την κατεύθυνση των  κοιμητηρίων και να  συναντούν τη φρουρά του αεροδρομίου στο Liwa’a al-Ta’min.
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι οι μονάδες του μηχανικού άρχισαν αμέσως την αποναρκοθέτηση της περιοχής.
Μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε στο SANA ότι στρατιωτικές μονάδες και υποστηρικτικές δυνάμεις έσπασαν την πολιορκία στο αεροδρόμιο του Deir Ezzor και επέκτειναν τον έλεγχό τους στην περιοχή των νεκροταφείων, προσθέτοντας ότι δεκάδες τρομοκράτες ISIS έφυγαν από το πεδίο της μάχης, αφήνοντας πίσω τους τα όπλα.
Αυτό επέρχεται 3 μέρες αφότου ο στρατός έσπασε την πολιορκία στην πόλη της Deir Ezzor, καθώς οι δυνάμεις από τα δυτικά  έφτασαν στη Ταξιαρχία 137.sana 9.9.17
www.dimpenews.com