Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

Deir Ezzor/ O συριακός στρατός προελαύνει για να σπάσει την πολιορκία του στρατιωτικού αεροδρομίου

Photo published for Interactive Map: global war on terrorist group Daesh aka Islamic State aka ISIS aka ISILO συριακός στρατός έθεσε υπό των πυρών του τον δρόμοπου οδηγεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor μετά από σφοδρή μάχη με το Ισλαμικό Κράτος (ISIL) στη ζώνη των κοιμητηρίων.
Μονάδες του Τίγρη και της Al-Qassem και της Δημοκρατικής Φρουράς έθεσαν υπό των πυρών του τον δρόμο του αεροδρομίου αφότου προήλασαν και κατέλαβαν το στρατηγικό ύψωμα Talat ‘Alloush στα περίχωρα του αποκλεισμένου από την ISIS στρατιωτικού αεροδρομίου.
O στρατός μετά κι από αυτήν την έξελιξη απέχει πλέον μόνο 1500 μ από το να σπάσει την πολιορκία του αεροδρομίου.
Ο στρατός αποπειράται τώρα να πάρει τον έλεγχο του δρόμου και ν΄άρει κι επίσημα την πολιορκία του αεροδρομίου και να εξαλείψει την τρομοκρατική οργάνωση από αυτήν επαρχία.
Με το που θα πετύχει την άρση της πολιορκίας της  Deir Ezzor Airport ο συριακός στρατός θ΄αποπειραθεί ν΄απελευθερώσει από την ISIS τον τελευταίο θύλακα που ελέγχει στο ΒΔ τμήμα της επαρχίας.
Στο μεταξύ η φρουρά του αεροδρομίου συγχαίρει με τηλεπικοινωνίες τις δυνάμεις που προήλασαν.
Ο  στρατός απελευθέρωσε νωρίτερα την πόλη Shula στο δρόμο al-Sukhnah-Deir Ezzor. στην δυτική περιφέρεια της επαρχίας της Deir al-Zour .Eπίσης ο SAA ανακατέλαβε τις θέσεις Jalil και Milad γύρω από την περιοχή του νεκροταφείου.
www.dimpenews.com