Σάββατο, 5 Αυγούστου 2017

O συριακός στρατός μπαίνει στην στρατηγικής σημασίας πόλη Sukhnah στη Χομς.update: EΛΕΘΕΥΡΩΘΗΚΕ...

update Tελευταίες πληροφορίες σημειώνουν ότι η πόλη Sukhnah στη ΝΑ Χομς απλευθερώθηκε σχεδόν ολοσχερώς από το συριακό στρατό και τους συμμάχους του. Σύμφωνα με αξιόπιστες αναφορές φέρεται ο συριακός στρατός να μπαίνει στην στρατηγικής σημασίας πόλη Sukhnah στην συριακή έρημο στην επαρχία της Χομς στα διοικητικά όρια με την επαρχία της Ντέιρ Έζζορ που την ελέγχει η ΙSIS.
Ήδη ο συριακός στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις άρχισαν να προελαύνουν στον δυτικό αξονα της πόλης και στις εκεί συνοικίες της Sukhnah προς το τζαμί και δεσμεύθηκαν σε βίαιες μάχες με τρομοκράτες της  Daesh.L’image contient peut-être : 6 personnes, personnes souriantes, arbre et plein air
Προηγουμένως ανακατέλαβε τον αστυνομικό σταθμό al-Jihaneh  και το όρος Tantour και θέσεις στην ύπαιθρο όπως και στα περίχωρα αλλά και τη δυτική είσοδο της πόλης Sukhnah .
Όπως αναφέρει το site syria-victory ο συριακός στρατός εισήλθε στη Δ Sokhna μετά τον έλεγχο του όρους  Tantour.
Πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σειρά επιδρομών σε θέσεις τρομοκρατών και στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης «Daesh»  μέσα στην πόλη της Sukhnah και επιτέλεσαν χτυπήματα στις τάξεις των τρομοκρατών.
Στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ο συριακός στρατός  ήλεγξε το Όρος Tantour που βλέπει  στην πόλη της Sukhnah κι αυτό άνοιξε το δρόμο στις επίγειες δυνάμεις να εισέλθουν στην πόλη.
Μετά τον έλεγχο του βουνού, ο στρατός πέτυχε τον έλεγχο της δυτικής συνοικίας της πόλης  ενώ οι μάχες συνεχίζονται στις υπόλοιπες γειτονιές, αφού ο στρατός απέκλεισε την πόλη από τα νότια και δυτικά.
To alalam σημειώνει ότι ο συριακός στρατός πήρε τον έλεγχο της διασταύρωσης Sukhnah – Rawd al-Wahsh, δυτικά της εισόδου της πόλης Sukhnah 500 μ από τον  δρόμο της Παλμύρας-Sukhnah.
Και το πρακτορείο FARS επιβεβαιώνει ότι ο συριακός στρατός μπήκε στην πόλη κλειδί al-Sukhnah, το τελευταίο οχυρό της ISIL στην Α Homs.
Ο στρατός έσπασε τις γραμμές άμυνας του Ισλαμικού Κράτους από 2 κατευθύνσεις και μπήκε στην πόλη.

Ο συριακός στρατός σκότωσε τον εμίρη της Sukhnah, Mu’awiyah Al-Hadarmi Al-Zabarjandi’ της ‘Wilayah της ‘.
Η οργάνωση «Daesh» πήρε τον έλεγχο της πόλης τον Μάιο του 2015.
Aν απελευθερώσει την πόλη ανοίγει ο δρόμος για Ντέιρ Έζζορ.
www.dimpenews.com