Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

O συριακός στρατός ανέκτησε 1300 τ.χλμ στην As Suwayda από την ΙSIS και 30χλμ στα σύνορα με την Ιορδανία

Ο στρατός και οι σύμμαχοί του πέτυχαν ν΄ανακαταλάβουν στην επαρχία της Soueïda από τους τρομοκράτες μια ζώνη 1300 τ.χλμ στο πλαίσιο της επιχείρησης »μεγάλη αυγή». Διασφάλισαν έτσι τουλάχιστον 30χλμ στα σύνορα με την Ιορδανία αναφέρει το sana στην κοιλάδα Shaa’ab.Τα πιο σημαντικά υψώματα διασφαλίστηκαν από το στρατό τα:Tabqa,Rihayi,Assada,Izami,Bir Assawt και το συνοριοπέρασμα Αbou Charchouh σε προάστιο ανατολικά της Soueïda.Δεκάδες τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν.
Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του ανέκτησαν τον έλεγχο των ζωνών ποτυ βρίσκονται στα σύνορα με την Ιορδανία στην επαρχία της Soueïda (Νότος), ανέφερε την Πέμπτη στο Xinhua μια καλά πληροφορημένη πηγή.
Ο στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του όλα τα συνοριοπεράσματα και τόυς αστυνομικούς σταθμούς στα σύνορα στο νότο της επαρχίας μετά από μάχες με τους  »αντάρτες’ διευκρίνισε μια πηγή υπό την κάλυψη της ανωνυμίας.
Η Soueïda δεν έχει κανένα επίσημο συνοριοπέρασμα με την Ιορδανία, γιατί όλα τα επίσημα περάσματα με την Ιορδανία βρίσκονται στην επαρχία της  Daraa (Νότος).
Κατά τη διάρκεια του πολέμου οι  »αντάρτες » της επαρχίας  Soueïda άνοιξαν δρόμους παράνομους προς την ιορδανία.
Τα επίσημα συνοριοπεράσματα της Daraa είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των  »ανταρτών»
www.dimpenews.com