Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Μια μονάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish Maghawir al-Thawra συμμάχου των ΗΠΑ αποσχίστηκε από την....

Μια μονάδα της τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish Maghawir al-Thawra «ο στρατός των commandos της επανάστασης»  αποσχίστηκε από την αμερικανική βάση που δημιουργήθηκε στο Tanaf στη ΝΑ Συρία στα συρο-ιρακινά σύνορα και αυτομόλησε με όλον τον εξοπλισμό της στο Συριακό Στρατό που γιορτάζει σήμερα την 72 επέτειο της ίδρυσής του.Tishreen 1.8.17
H οργάνωση φράξια της αυτοαποκαλούμενης συριακής ένοπλης αντιπολίτευσης είχε λάβει προσωρινά την ονομασία New Syrian Army.
Στη βάση στο Tanaf αμερικανοί εκπαιδεύουν τα μέλη της οργάνωσης Jaish Maghawir Al-Thawra.Στέλεχος της οργάνωσης είχε μιλήσει στις αρχές Ιούνη για 150 αμερικανούς στρατιωτικούς ενώ έχουν διαρρεύσει και σχετικές φωτογραφίες.
Σύριος στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε στο sputnik την απόσχιση των τρομοκρατών από την αμερικανική βάση στο Τanaf και ότι παραδόθηκαν με τα όπλα τους στο στρατό της Συρίας αναφέρει το shaamtimes.
Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν επίσης ότι ρωσικό μέσο ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη βάση αυτή κι έδωσαν στους συμμάχους τους 24 h για να παραδώσουν τον οπλισμό τους.
Ακτιβιστής του « Twitter », ονόματι Wael Hussein, ανέφερε ότι οι αμερικανοί εγκατέλειψαν πλήρως τη βάση  Tanf, και δίνουν 24 h στους συμμάχους τους της Shohada Al Qaryatin για να παραδώσουν το βαρύ οπλισμό τους.

Τwitter με ονομασία  επιβεβαιώνει ότι ολόκληρη μονάδα των Jaish Maghawir Al-Thawra αυτομόλησαν στο συριακό στρατό αφότου τους εγκατέλειψαν οι αμερικάνοι.shaamtimes 1.8.17
Στην περίπτωση που οι αμερικανοί και οι τρομοκράτες εγκατέλειψαν το al Tanf αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική εξέλιξη αφού ο συριακός στρατός θα ελέγξει το εκεί συνοριοπέρασμα στα σύνορα με Ιράκ.
www.dimpenews.com