Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Η συμμαχία των ΗΠΑ βομβάρδισε ως »λιποτάκτες » τρομοκράτες της ISIS που συμφώνησαν με στρατό Λιβάνου και Hezbollah να εγκαταλείψουν θέσεις τους από συρολιβανέζικα σύνορα

Η συμμαχία των ΗΠΑ βομβάρδισε ως »λιποτάκτες» τρομοκράτες της ISIS που συμφώνησαν με στρατό Λιβάνου και Hezbollah να εγκαταλείψουν θέσεις τους από συρολιβανέζικα σύνορα ……
Αεροσκάφη της συμμαχίας των ΗΠΑ βομβάρδισαν λεωφορεία που μετέφεραν τρομοκράτες της ISIS προς Deir Ezzor με βάση τη συμφωνία του λιβανέζικου στρατού για εκκένωση των συρολιβανέζικων συνόρων «Για να εμποδίσουμε το convoi να κατευθυνθεί πιο ανατολικά δημιουργήσαμε έναν κρατήρα και καταστρέψαμε μια μικρή γέφυρα» ,δήλωσε ο Ryan Dillon, εκπρόσωπος της συμμαχίας αναφερόμενος « σε αεροπορικό χτύπημα την Τετάρτη».
Η συμμαχία διευκρίνισε ότι « χτύπησε οχήματα και μαχητές φανερά ταυτοποιημένους ότι ανήκουν στην ISIS » στο δρόμο που οδηγεί στο Boukamal στην επαρχία Deir Ezzor στα σύνορα με Ιράκ…..
Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει ότι η αεροπορικήε επιδρομή έγινε στα νότια της  Deir al-Zour.
Aυτό το συμβάν επέρχεται μετά την υπογραφή συμφωνίας τη Δευτέρα μεταξύ του Ισλαμικού Κράτους και του λιβανέζικου στρατού για τη μεταφορά  (300) τζιχαντιστών από το δυτικό Kalamoun στα συρολιβανέζικα σύνορα προς Deir al-Zour. Το convoi έφθασε την Τρίτη στην περιοχή της Deir al-Zour, σύμφωνα με συριακά και λιβανέζικα μέσα.

Νωρίτερα την Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου της συμμαχίας άσκησε κριτική τόσο στη συμφωνία  μεταφοράς μελών της Da’ash σε Deir al-Zour όπως και στη στάση του λιβανέζικου στρατού που δεν πήρε κανένα μέτρο για να βομβαρδίσει τα κονβόι.
www.dimpenews.com