Πέμπτη, 10 Αυγούστου 2017

ΥΠΕΞ: Συκοφαντικό το δημοσίευμα των FT για Κοτζιά

Αναληθές και ανυπόστατο χαρακτηρίζει, με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσίευμα της Κέριν Χόουπ στους Financial Times, το οποίο αφορά τη δικαστική διαμάχη του υπουργού Νίκου Κοτζιά με το περιοδικό Athens Review Of Books, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως η βρετανική εφημερίδα «αναπαράγει πρωτοφανή ψέματα, προκειμένου να σπιλωθεί η ελληνική κυβέρνηση».
Το υπουργείο χαρακτηρίζει «αναληθή» την ιστορία που περιγράφεται στο άρθρο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι «η συκοφάντηση του υπουργού Εξωτερικών» Νίκου Κοτζιά.
Τονίζει παράλληλα ότι η βρετανική εφημερίδα και η δημοσιογράφος, αγνόησαν το σχόλιο του  κ. Κοτζιά που έλαβαν στις 30 Ιουλίου με σχετική επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου του Ιωάννη Μαντζουράνη.
Αυτό «ξεπερνά κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας», σημειώνει το ΥΠΕΞ.
Συμπληρώνει επίσης ότι στο δημοσίευμα «γίνεται επίκληση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και του κινδύνου που διατρέχει αυτή από την κυβέρνηση, όταν η συντάκτρια, εξυπηρετώντας προφανώς άλλες σκοπιμότητες και ιδιοτελή συμφέροντα, υιοθετεί όλα τα «επιχειρήματα» των αντιπάλων της κυβέρνησης ως αυταπόδεικτα, τη στιγμή που αυτά κατέπεσαν παταγωδώς στα δικαστήρια όλων των βαθμίδων. Περιφρονεί δε τις αποφάσεις τις ελληνικής Δικαιοσύνης επειδή δεν της αρέσουν και απευθύνει πολιτικούς χαρακτηρισμούς και ψεύδη κατά του κ. Νίκου Κοτζιά, υιοθετώντας ακροδεξιά φρασεολογία», καταλήγει το υπουργείο Εξωτερικών.

http://www.viadiplomacy.gr/ipex-sikofantiko-dimosievma-ton-ft-gia-kotzia/