Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Νυχτερινή αεροαπόβαση των Δυνάμεων του Τίγρη πίσω από τις γραμμές της Daesh μεταξύ Ράκα-Χομς.ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Για πρώτη φορά οι Δυνάμεις του Τίγρη του συριακού στρατού πραγματοποίησαν  μια νυχτερινή αεροαπόβαση στα διοικητικά όρια της  Raqqa στα 20 km πίσω από τις γραμμές της Daesh νότια του χωριού al-Kadir στα σύνορα  Raqqa και Homs (εντός της Χομς). Αυτοί προήλασαν 20 km στην κατεύθυνση και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το ύψωμα Khirbat Mukman ( το Tall Khirbat Mukmān ) και τo χωριό al-Kadir, εξουδετερώνοντας δεκάδες τρομοκράτες. Ρεπόρτερ του RT στη Συρία μετέφερε από την πλευρά του ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις την τελευταία νύχτα οδήγησαν μια επιχείρηση αεροπόβασης πίσω από τις γραμμές άμυνας της « Daesh ».

Ο ανταποκριτής επικαλούμενος στρατιωτική πηγή είπε ότι η επιχείρηση έγινε σε βάθος  20 χλμ πίσω από τις γραμμές τις « Daesh » κι έδωσε τη δυνατότητα στο στρατό να ελέγξει τα προαναφερόμενα.
Το «SANA», επικαλούμενο στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι αυτή η επιχείρηση commando συνέβαλε ομοίως στην προέλαση 21 km, στη διασφάλιση από το στρατό μιας απόστασης  12 km στα ΝΑ της Ράκα, στον έλεγχο του Khirbat Mukmān και του χωριού Al-Kadir και στη διασφάλιση του χωριού Bir Rahoum μετά την εξουδετέρωση δεκάδων τζιχαντιστών της  « Daesh » την καταστροφή 3 τανκ και 17 επανδρωμένων οχημάτων και 7 παγιδευμένων αυτοκινήτων.Κατασχέθηκαν 2 βυτιοφόρα και οπλισμός.
Αυτά τα νέα διαδόθηκαν λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του στρατού για πλήρη έλεγχο της Sokhna στην Α ύπαιθρο της Χομς κι αφότου στρατιωτικε΄ς δυνάμεις από την επαρχία της Χομς κινήθηκαν για να συνατήσουν αυτές που έρχονται από την επαρχία της Ράκα κάτι που θα επιτρέψει την παγίδευση μιας μεγάλης ομάδας τρομοκρατών της «Daesh» στις επαρχίες Homs, Hama και Ράκα. RT + SANA, κ.α


www.dimpenews.com