Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017

Ύποπτος για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ύποπτος για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς είναι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως αποκάλυψε η Αστυνομία του Ισραήλ.

Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μήνες όμως η Αστυνομία έχει δώσει στη δημοσιότητα ελάχιστα στοιχεία σχετικά με τον κ. Νετανιάχου. Οι χθεσινές αποκαλύψεις έγιναν στο πλαίσιο απαγόρευσης δημοσιογραφικής κάλυψης που ζήτησαν οι Αρχές μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου, διότι βρίσκονται σε εξέλιξη κρίσιμες προσπάθειες, για τη στρατολόγηση ενός σημαντικού μάρτυρα κατηγορίας.
Το πολιτικό γραφείο του Νετανιάχου κάνει λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς, προσθέτοντας ότι οι καταγγελίες σε βάρος του είναι απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης.
Η πρώτη από τις δύο υποθέσεις διαφθοράς, γνωστή ως «Αρχείο 1000», αφορά καταγγελίες ότι ο συντηρητικός πρωθυπουργός δέχτηκε πλουσιοπάροχα δώρα και χάρες από εύπορους υποστηρικτές τους εντός και εκτός Ισραήλ.
Η δεύτερη, το «Αρχείο 2000», αφορά τις φερόμενες προσπάθειες του κ. Νετανιάχου να εξασφαλίσει καλύτερη δημοσιογραφική από τη μεγάλη εφημερίδα Yediot Ahronot, υποσχόμενος ως αντάλλαγμα την αποδυνάμωση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή της, που είναι η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.