Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Πυροσβεστική: Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στη Ζάκυνθο

Πυροσβεστική: Ιδιαίτερα δύσκολη η κατάσταση στη Ζάκυνθο
Σε εξέλιξη εξακολουθεί να είναι η πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, χωρίς ωστόσο να έχειτην ένταση των προηγούμενων ημερών, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που όμως χαρακτηρίζει την κατάσταση ιδιαίτερα δύσκολη. 
 Όπως επισημαίνει, ηπυρκαγιά έχει μεγάλη έκταση και περίμετρο σε μικτή ζώνη δάσους – κατοικιών, ενώ η μεταβλητότητα της διεύθυνσης του ανέμου σε συνδυασμό με την πυκνότητα και το είδος της βλάστησης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο της κατάσβεσης. 
 Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν156 πυροσβέστες με 57 οχήματα και 32 άτομα πεζοπόρο. Από αέρος τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν διαδοχικά τέσσερα αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτεραγια να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την περίμετρο της πυρκαγιάς. 
 Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεταιη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 15:14 σήμερα στην περιοχή Γεράκι Ηλείας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο, δύοιδιωτικά βυτιοφόρα, 1 ελικόπτεροκαι πέντε αεροσκάφη Πεζετέλ. 
 Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 έως 18:00 εκδηλώθηκαν 23 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. 
 Η Πυροσβεστική για άλλη μια φορά απευθύνει έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.