Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

ΠτΔ: Οι δηλώσεις από την Άγκυρα δείχνουν τον στόχο τη για την Κύπρο

Οι δηλώσεις τόσο του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, όσο και το Υπουργού αρμόδιου για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις δεν αποτελούν παρά απόδειξη για τον επιδιωκόμενο στόχο της Τουρκίας που δεν είναι άλλος από τη νομιμοποίηση των παράνομων ενεργειών της, δηλώνει η Κυβέρνηση.
Σε γραπτή δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει ότι η Ε/κ πλευρά κατ’ επανάλειψη έχει δηλώσει τη θέση της πως η απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση πραγμάτων στην Κύπρο είναι προϊόν της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ως εκ τούτου, προσθέτει, η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων Προέδρων και Κυβερνήσεων, αλλά και του ΟΗΕ είναι πως θα πρέπει να εξευρεθεί λύση στη βάση των κατά καιρούς Συμφωνιών Κορυφής, των ψηφισμάτων των ΗΕ και των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει ότι οι δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αποτελούν, επίσης, απόδειξη ότι στο Κραν Μοντανά η Τουρκία, μέσα από τις αδιάλλακτες θέσεις και προτάσεις της, οδήγησε σε αποτυχία της Διάσκεψης για την Κύπρο προκειμένου να αιτιολογήσει την από πολλών χρόνων προσπάθεια εφαρμογής του λεγόμενου σχεδίου β’ για νομιμοποίηση των τετελεσμένων που η ίδια παράνομα έχει δημιουργήσει.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταλήγει ο Εκπρόσωπος, επιθυμεί για άλλη μια φορά να επαναλάβει την ετοιμότητα του για επάνοδο αμέσως στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων εάν και εφόσον η Τουρκία υλοποιήσει τα όσα διαλαμβάνονται στις παραμέτρους όπως τις καθόρισε ο ΓΓ του ΟΗΕ.

http://dialogos.com.cy/blog/ptd-i-dilosis-apo-tin-agkira-dichnoun-ton-stocho-ti-gia-tin-kipro/#.WZaZGmzzm00