Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Προκλητικός ο Ακιντζί ζητά ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε.- ψευδοκράτους

Προκλητικός ο Ακιντζί ζητά ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε.- ψευδοκράτους
Συνεχίζει να προκαλεί ο Μουσταφά Ακιντζί. Με επιστολή του στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ,τόνισε τη σημασία πραγματοποίησης περισσότερων των επαφών της λεγόμενης «τουρκοκυπριακής κυβέρνησης» με την ΕΕ ενώ παράλληλα, ο κατοχικός ηγέτης σημείωσε πως η τουρκοκυπριακή πλευρά δεν πρέπει, κατά την έκφρασή του, να γίνει θύμα των εμποδίων που θέτει η ελληνοκυπριακή πλευρά. Ακόμη, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η συνέχιση των προσπαθειών για εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ο κ. Ακιντζί στην επιστολή του ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κομισιόν για το ενδιαφέρον του αναφορικά με το Κυπριακό, ενώ κάνοντας αναφορά στο Κραν Μοντανά, ο Τουρκοκύπριος ηγέτης εξέφρασε τη λύπη του γιατί χάθηκε μία ιστορική, όπως αναφέρει, ευκαιρία για λύση.

«Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αλλάξει νοοτροπία»

Σημείωσε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αλλάξει νοοτροπία στο θέμα του Κυπριακού, ενώ στάθηκε στη σημασία δημιουργίας γεφυρών μεταξύ του ψευδοκράτους και της ΕΕ.
Πρέπει να αξιολογηθεί κάθε δρόμος για την επίτευξη μιας λύσης και να δημιουργηθούν γέφυρες, σημειώνει ο κ. Ακιντζί, λέγοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνεχίσει κάθε προσπάθεια για να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια μόνιμη ειρήνη που θα καταστήσει εφικτή μια αρμονική ζωή που δεν θα παραβλέπει τις ανησυχίες των δύο κοινοτήτων για το μέλλον.
http://www.tribune.gr/world/news/article/387815/proklitikos-o-akintzi-zita-enischysi-ton-scheseon-e-e-psevdokratous.html