Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017

Την ολοκλήρωση της Συριακής αεράμυνας με την Ρωσική αεράμυνα στην Συρία ανακοίνωσε η Μόσχα

Την ολοκλήρωση των αντιαεροπορικών συστημάτων της Συρίας και των Ρωσικών δυνάμεων στην Συρία ανακοίνωσε ο Υποδιοικητής των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων Πτέραρχος Sergey Meshcheryakov κατά την διάρκεια της έκθεσης  Army-2017 International-Military Technical Forum η οποία πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα στις 25 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τον Πτέραρχο οι Ρωσικές δυνάμεις στην Συρία διαθέτουν μια πυροβολαρχία συστημάτων S-400 και μια πυροβολαρχία συστημάτων S-300VM καθώς και τρία συστήματα Pantsir-S1 για την προστασία της αεροπορικής βάσης Hmeimim και της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς.
Τα συστήματα αυτά μπορούν να καλύψουν θεωρητικά μια ακτίνα 400 χλμ περιμετρικά της αεροπορικής βάσης, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να διαθέτουν συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης που μπορούν να εντοπίσουν στόχους σε απόσταση πέρα από τα 400 χλμ. Εκτός από τα αντιαεροπορικά συστήματα που αναφέρθηκαν οι Ρώσοι στην Συρία διαθέτουν 4 μαχητικά Su-30SM, 4 μαχητικά Su-35S και αριθμό αναχαιτιστικών MiG-31BM.
Με βάση τις πληροφορίες που δημοσίευσαν οι Ρώσοι οι αντιαεροπορικές τους δυνάμεις στην Συρία κατέρριψαν από τον Μάρτιο του 2017 μέχρι και τον Ιούλιο του ιδίου έτους, 3 αεροχήματα Heron, ένα αερόχημα RQ-21A Integrator, ένα αερόχημα Bayraktar, ένα mini-UAV και ένα αερόστατο στις περιοχές Masyaf και Ταρτούς.
Με την διασύνδεση των δύο συστημάτων οι Ρώσοι θα μπορούν να έχουν πλήρη και καλύτερη εικόνα του εναέριου χώρου της Συρίας αξιοποιώντας έτσι τις υποδομές των Συριακών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η απόφαση αυτή συνδέεται με την επιθυμία των Ρώσων να έχουν μια εικόνα για την αεροπορική παρουσία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Συρίας, ενώ θέτει τέρμα σε οποιαδήποτε προσπάθεια της Δύσης να εφαρμόσει την ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Συρία που οι ΗΠΑ σχεδίαζαν να υλοποιήσουν.
Μετά την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στην βάση της Συριακής Αεροπορίας Al Udeid, η κυβέρνηση Assad μετέφερε το σύνολο των αεροσκαφών της σε αεροπορικές βάσεις που βρίσκονται υπό την ομπρέλα της Ρωσικής αεράμυνας στην Συρία.

http://www.viadiplomacy.gr/tin-oloklirosi-tis-siriakis-aeraminas-tin-rosiki-aeramina-stin-siria-anakinose-moscha/