Τετάρτη, 9 Αυγούστου 2017

Επίθεση με πυράυλους σε νησί των ΗΠΑ εξετάζει η Β. Κορέα

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα ότι «εξετάζει προσεκτικά» ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που ανήκει στις ΗΠΑ. Η ανακοίνωση έγινε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Τραμπ,  για τη Βόρεια Κορέα, ότι οποιαδήποτε απειλή εναντίον των ΗΠΑ θα αντιμετωπιστεί με «φωτιά και οργή».

Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού της Κορέας δήλωσε μέσω του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βόρειας Κορέας ότι το πρόγραμμα επίθεσης θα «τεθεί σε εφαρμογή οποιαδήποτε στιγμή με πολλαπλό και διαδοχικό τρόπο» μόλις λάβει την απόφαση ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σε άλλη δήλωση που αποδίδεται σε διαφορετικό εκπρόσωπο του στρατού, η Βόρεια Κορέα σημείωσε ότι μπορεί να εκτελέσει μια επίθεση για προληπτικούς λόγους εάν οι ΗΠΑ εκδηλώσουν σημάδια πρόκλησης.
Τραμπ για απειλές Β. Κορέας: Θα βρεθούν αντιμέτωπη με φωτιά και οργή
Απειλές κατά της Βορείου Κορέας εκτόξευσε νωρίτερα χθες ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την ώρα που δημοσίευμα της Washington Post ανέφερε ότι σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ η Πιονγκγιάνγκ μπορεί πλέον να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές σε πυραύλους της.
«Εάν η Βόρειος Κορέα μάς απειλήσει τότε θα βρεθεί αντιμέτωπη με φωτιά και οργή τέτοια που δεν έχει δει ξανά ο κόσμος» προειδοποίησε ο Τραμπ, καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να μην απευθύνει άλλες απειλές κατά των ΗΠΑ.

dialogos