Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017

Ανακρίνεται αλλοδαπός για Εμπρησμό-Ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δυο που εντόπισε ελικόπτερο

FOTIA
Ένας Αλβανός κρατείται ως ύποπτος για εμπρησμό στην Ζάκυνθο. Ένας άτομο, αλβανικής καταγωγής, κρατείται από τις αρχές στην Ζάκυνθο και ανακρίνεται ως ύποπτος για εμπρησμό. Ο ύποπτος συνελήφθη μετά από καταγγελία κατοίκων του νησιού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων ο προσαχθείς ύποπτος ήταν μαζί με άλλα δυο άτομα τα οποία όμως κατάφεραν να ξεφύγουν από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ άκαρπες είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό δύο εμπρηστών, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από πυροσβεστικό ελικόπτερο, που έκανε ρίψεις στις πύρινες εστίες, δυτικά από την περιοχή Μαριές, την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση, που δεν είχε φτάσει η πυρκαγιά.
Η περιοχή αποκλείστηκε αλλά οι έρευνες που ακολούθησαν δεν απέφεραν καρπούς.
Αργά χθες το βράδυ η Πυροσβεστική ανέφερε τρεις νέες εστίες σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου κοντά στο χωριό Μαριές στο σημείο που εντοπίστηκαν νωρίτερα οι δυο εμπρηστές από το πυροσβεστικό ελικόπτερο.
Η επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο εμπρηστών ξεκίνησε το μεσημέρι στην περιοχη Μαριές της Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις στις εστίες, δυτικά από την περιοχή Μαριές, την ώρα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε δασική έκταση που δεν είχε φτάσει η πυρκαγιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ειδοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις. Η περιοχή αποκλείστηκε αλλά οι έρευνες δεν απέφεραν καρπούς.
Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι μία από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκε χθες στη Ζάκυνθο στην περιοχή της Αναφωνήτριας, η οποία έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές, κι ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του τις απογευματινές ώρες σήμερα, τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση».
Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενισχύει την δύναμη της ΕΛ.ΑΣ στην Ζάκυνθο για να ερευνηθούν και να αντιμετωπισθούν, αν ισχύουν, οι καταγγελίες για δράση εμπρηστών.

https://olympia.gr/2017/08/28/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b4%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%bc%cf%8c-%ce%b1/