Τρίτη, 8 Αυγούστου 2017

ΣΥΡΙΑ: Σιίτικη πολιτοφυλακή κατηγορεί τη συμμαχία των ΗΠΑ ότι μαζί με τρομοκράτες σκότωσε 40 μαχητές της κοντά στην AL TANF.ΦΩΤΟ

1__19__small.jpg
Μια δυνατή ιρακινή σιίτικη πολιτοφυλακή  ανέφερε την Τρίτη ότι τουλάχιστον 40 μαχητές της σκοτώθηκαν την προηγούμενη ημέρα από μια επίθεση κατά των θέσεών τουςστα συριακά σύνορα. Η πολιτοφυλακή κατηγόρησε τη συμμαχία των ΗΠΑ για την επίθεση αλλά το Ισλαμικό Κράτος  δήλωσε ότι οι μαχητές της στόχευσαν τους πολιτοφύλακες.
Ο υπαρχηγός της πολιτοφυλακής γνωστής ως Kattaib Sayeed al-Shuhadaa, κατηγόρησε τις αμερικανικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν την  επίθεση νωρίς τη Δευτέρα. Ο εκπρόσωπος τύπου της συμμαχίας των ΗΠΑ που εδρεύει στη Βαγδάτη ο Ryan Dillon, απέρριψε τον ισχυρισμό λέγοντας στο Twitter ότι δεν έγιναν αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας σε αυτήν τη θέση τη συγκεκριμένη ώρα.1__16__small.jpg
Σύμφωνα με τον υποδιοικητής της σιίτικης οργάνωσης  τον Ahmed al-Maksousi αυτοί χτύπησαν με πυρά πυροβολικού τη συριακή περιοχή  Jamouna που είναι περί τα 12 χλμ από τα ιρακινά σύνορα.
Είπε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε από τα περίχωρα της ιρακινής πόλης της Μοσούλης και συνοδεύθηκε από επίθεση και στο έδαφος από  S μαχητές. Σκοτώθηκαν 40 και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 30 από τους σιίτες μαχητές πρόσθεσε ο al-Maksousi.washingtonpost 8.8.171__19__small.jpg
Η συριακή περιοχή ​​Jamouna είναι πλησίον της Al-Tanf στη Συρία κοντά στα σύνορα με Ιράκ.
Σε δήλωση της online η ISIS αναφέρει ότι πραγματοποίησε μια επίθεση σε 3 επίπεδα που εμπεριείχε μια επίθεση αυτοκτονίας που ακολουθήθηκε από εισβολή μαχητών της στις θέσεις αντιπάλου και προσθέτει ένας μαχητής της αιχμαλωτίστηκε.abc 8.8.171__13__small.jpg
Η πτέρυγα της ΙSIS το  »Κράτος του Ευφράτη » αναλαμβάνει την ευθύνη και παραουσιάζει ένα τμήμα της επίθεσης που πραγματοποίησαν  »στρατιώτες του χαλιφάτου » κατά στοιχείων του στρατού των Rafidi (όπως ονομάζουν οι φανατικοί σουνίτες τους σιίτες) στην περιοχή ​​Jamouna πλησίον της  Al-Tanf.
Άλλη εκδοχή από τους αμερικάνους δίνει το al manar.Σύμφωνα με αυτό 
οι αμερικανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Δευτέρα 7.8.2017, την ταξιαρχία Sayyed al-Shuhada που έχει διασύνδεση με τους  Hachd al-Chaabi (Μονάδες της Λαικής Κινητοποίησης του Irak).
Αυτή η επίθεση των ΗΠΑ έγινε στα συροιρακινά σύνορα και προκάλεσε το θάνατο 40 σιιτών μαχητών  κι έναν μεγάλο αριθμό τραυματιών στις τάξεις τους ενώ αυτοί μάχονται τους τακφιριστές τρομοκράτες της Daesh σύμφωνα με ανακοινωθέν των Hachd al-Chaabi.
Προσθέτει ότι αυτό το χτύπημα επέρχεται αφότου η  Washington έκανε το συριακό al-Tanaf  στα συροιρακινά σύνορα την « κόκκινη γραμμή της » και προειδοποίησε τους  Hachd al-Chaabi για κάθε τους προσέγγγιση σε αυτή τη συριακή περιοχή.

1__1__small.jpg1__2__small.jpg1__4__small.jpg1__7__small.jpg1__8__small.jpg

1__6__small.jpg
dimpenews.com