Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις σχέσεις του τουρκικού πλοίου με το κόμμα Ερντογάν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ CUMHURIYET ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΠΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει στην Τουρκία η υπόθεση του τουρκικού πλοίου ACT που επιχείρησε να ελέγξει το Λιμενικό ανοιχτά της Ρόδου.

Η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Κάτι βρωμάει στην κρίση με την Ελλάδα για το πλοίο», κάνοντας αναφορά στη συγγενική σχέση του ιδιοκτήτη της εταιρίας με βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος AKP του Ταγίπ Ερντογάν. Συγκεκριμένα, όπως ειχε αποκαλύψει το Olympia.gr, αναφέρει ότι ανήκει στον Γιουσούφ Ντουντάρ, συγγενή του στελέχους του AKP Αμπντουραχίμ Ντουνταρ. Μάλιστα, σημειώνει ότι τόσο το ίδιο πλοίο όσο και άλλα που ανήκουν στην ίδια εταιρεία έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα από την τουρκική ακτοφυλακή.


Επιβεβαιώνει επίσης οτι ο καπετάνιος του πλοίου Χαλούκ Σαμί Καλκαβάν, ήταν στη λίστα επιβατών του Mavi Marmara, στο οποίο καπετάνιος ήταν ο αδελφός του.

Το 2013, σε έρευνα στο πλοίο «Zeynep Dundar» της ίδιας εταιρείας στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας είχαν εντοπιστεί 3.400 όλμοι. Το πλοίο πήγαινε από την Ουκρανία στην Υεμένη και είχε δηλώσει ως φορτίο εργαλεία κουζίνας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, η εταιρεία έχει εμπλακεί και σε υπόθεση διακίνησης ανθρώπων. Το 2014 το φορτηγό πλοίο Baris, που ανήκει στην ίδια εταιρεία, έπαθε βλάβη ανοιχτά της Κρήτης και έπλεε ακυβέρνητο. Τελικά ρυμουλκήθηκε στην Ιεράπτρα και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε 595 Σύρους πρόσφυγες.

Για την υπόθεση αυτή το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης επέβαλε σε κάθε έναν από τους πέντε κατηγορούμενους ποινή κάθειρξης 595 χρόνων.

 
infiltr8or
https://olympia.gr/2017/07/04/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b5%ce%b9/