Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Τραβάνε το «σχοινί» οι Τούρκοι-Στέλνουν ως απάντηση πολεμικά πλοία στο σημείο που το Λιμενικό κατεδίωξε το πλοίο

Τραβάνε το «σχοινί» οι Τούρκοι-Στέλνουν ως απάντηση πολεμικά πλοία στο σημείο που το Λιμενικό κατεδίωξε το πλοίο
Στο Αιγαίο, κατευθύνονται τρία πλοία του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μετά το επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίτερα κοντά στη Ρόδο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο, η Τουρκία στέλνει τρία πλοία στο Αιγαίο κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τουρκικό πλοίο, μόνο που το σημείο αυτό είναι ελληνικά χωρικά ύδατα και προφανώς το κάνουν για να προκαλέσουν και να εκμεταλλευτούν την όλη κατάσταση, παρότι ενημερώθηκαν από τις ελληνικές Αρχές ότι καταδιώκουν ύποπτο πλοίο για μεταφορά ναρκωτικών, το οποίο όχι μόνο δεν έλεγξαν οι Τούρκοι αλλά παρουσίασαν και σαν θύμα τον καπετάνιο του.

Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου φορτηγού, το οποίο εισήλθε σήμερα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παραδέχτηκε με δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ότι αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο έπειτα από εντολές του ελληνικού λιμενικού, με αποτέλεσμα οι ελληνικές αρχές να ρίξουν προειδοποιητικές βολές εναντίον του πλοίου.
Ο Σαμί Καλκαβάν, καπετάνιος του πλοίου που φέρει όνομα M/V ACT, δήλωσε στο CNN Turk ότι η ελληνική ακτοφυλακή τον διέταξε να οδηγήσει το πλοίο στο λιμάνι της Ρόδου για επιθεώρηση. Ο καπετάνιος δεν συμμορφώθηκε στην εντολή των ελληνικών αρχών, με αποτέλεσμα αυτές να ανοίξουν πυρ, αφήνοντας 16 οπές από σφαίρες στο σκάφος, σύμφωνα με τον ίδιο.

thepressroom