Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Έχουν θράσος οι Αττίλες: Τις δικές τους ευθύνες για το αδιέξοδο τις επιρρίπτουν στον Κοτζιά

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στο Crans Montana της Ελβετίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΚΥΠΕ/ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.
Σε tweet του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, επικεντρώνεται το τουρκικό υπουργείο των Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι από την έκφραση του κ. Νίκου Κοτζιά μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε η Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα.

Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χουσεϊν Μουφτούογλου, υποστηρίζει ότι “οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις Κοτζιά επικράτησαν και στη Διάσκεψη Κραν Μοντάνα από την ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα”.
Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
“Η Τουρκία συμμετείχε στη Διάσκεψη για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε στο Κραν Μοντάντα στις 28 Ιουνίου με 6 Ιουλίου με καλή θέληση και εποικοδομητική προσέγγιση όπως είχε επιδείξει από την αρχή της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με στόχο να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και περιεκτική λύση.
Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, η οποία ήταν η τελική Διάσκεψη, η δική μας πλευρά κατέβαλε ειλικρινείς προσπάθειες για δύο βδομάδες για να υπάρξει λύση.

Όσο για την απάντηση γιατί η Διάσκεψη για την Κύπρο απέτυχε, μπορεί να το δει κανείς και από την έκφραση που χρησιμοποιεί ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς χθες (7 Ιουλίου) από τον λογαριασμό του στο τουίτερ. Ο κ. Κοτζιάς φαίνεται να έχει ξεχάσει ότι με την συμπεριφορά που επέδειξε ήταν εκείνος που ευθυνόταν για την Διάσκεψη που δεν κράτησε πάνω από μία μέρα τον Ιανουάριο.
Αυτές οι αδιάλλακτες και μη εποικοδομητικές προσεγγίσεις του Υπουργού Κοτζιά επιδείχθηκαν κατά την διάρκεια της διάσκεψης από την Ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ελλάδα.
Η διάσκεψη έχει για άλλη μια φορά αποκαλύψει ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει λύση χωρίς καλή πρόθεση και πολιτική πρόθεση”.

http://mignatiou.com/2017/07/prokali-to-tourkiko-ipex-o-kotzias-efthinete-gia-tin-apotichia-tis-diaskepsis-lei/