Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Ερντογάν: Η ναυτική μας δύναμη θα μεγαλώσει-Κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει στρατιωτικά

Ερντογάν: Η ναυτική μας δύναμη θα μεγαλώσει-Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες μας!
Με την ονομασία ενός εκ των Πριγκιποννήσων της Πρώτης, στα τουρκικά «Κιναλίαντά» παρέστη ο Ερντογάν στην καθέλκυση μίας νέας κορβέτας –εγχώριας κατασκευής- ο οποίος αποκάλυψε μάλιστα ποιο θα είναι και το επόμενο σχέδιο της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, δηλαδή η κατασκευή ενός αεροπλανοφόρου!
Στην τελετή καθέλκυσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγγειλε ότι «η ισχύς του πολεμικού ναυτικού θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο ενώ μέχρι το 2023 η Τουρκία σκοπεύει να γίνει ανεξάρτητη στο πεδίο της άμυνας και για το λόγο αυτό πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα. Είμαστε υπερήφανοι –είπε- καθώς μέχρι σήμερα έχουμε κατασκευάσει και δικά μας πολεμικά πλοία και ιδιαιτέρως δικά μας υποβρύχια», προσθέτοντας ότι η Τουρκία είναι ανάμεσα στις 10 χώρες στον κόσμο που κατασκευάζουν δικά τους πολεμικά πλοία.
Είπε ότι άλλα 14 τουρκικά πολεμικά πλοία βρίσκονται υπό κατασκευή, ενώ προεξήγγειλε ότι άλλα 10 παρόμοια projects θα υπογραφούν άμεσα. Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τη σημασία του πολεμικού ναυτικού ως προς την αντιμετώπιση των κινδύνων που περιβάλλουν την περιοχή, τονίζοντας παράλληλα ότι κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει τις στρατιωτικές πρωτοβουλίες της Τουρκίας. «Όποιος το προσπαθήσει, θα μας βρει αντιμέτωπους», προειδοποίησε.