Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Άμεση αντίδραση Σκουρλέτη: Αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια από τον δοσίλογο της Χειμάρρας!

IMG_7044

Στην αφαίρεση της Ελληνικής ιθαγένειας του Δημάρχου Χειμμάρας Γεώργιου Γκόρου, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές. Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη και μετά από αιτιολογημένη γνώμη του Συμβουλίου Ιθαγένειας, ο Δήμαρχος Χειμμάρας, στον οποίο είχε χορηγηθεί η Ελληνική ιθαγένεια το 2014, κηρύχτηκε έκπτωτος αυτής καθώς ανέλαβε δημόσια υπηρεσία σε αλλοδαπό κράτος και, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης προς αυτόν να απόσχει από την υπηρεσία αυτή, ως αντίθετη προς τα συμφέροντα της χώρας, εμμένει σε αυτή και κατά τη διαμονή του στην αλλοδαπή ενήργησε προς όφελος αλλοδαπού κράτους πράξεις ασυμβίβαστες προς την ιδιότητα του Έλληνα και αντίθετες προς τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η απόφαση του Δημάρχου Χειμμάρας για την κατεδάφιση της Εκκλησίας του Αγ. Αθανασίου και την κατεδάφιση 18 σπιτιών στη Χειμμάρα, οδήγησε την Ελλάδα στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το 2015 ο κ. Γκόρος έλαβε και ελληνική αστυνομική ταυτότητα η οποία είχε εκδοθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

O ίδιος δήλωνε δημόσια ότι δεν είναι Έλληνας.

Πηγή φωτογραφίας: himara.gr