Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017

Οι Τούρκοι λένε ότι οι Αμερικανοί άλλαξαν την ονομασία των Κούρδων στη Συρία

«Στην ετήσια συνάντηση ασφάλειας του Ινστιτούτου Άσπεν (The Aspen Institute) που πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, μίλησε ο Αμερικανός διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων,Τόνι Τόμας (Tony Thomas), ο οποίος περιέγραψε την τρομοκρατική οργάνωση PKK/PYD», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.
 
Ο  στρατηγός Τόμας αξιολόγησε τις κουρδικές ομάδες με τις οποίες συνεργάζονται οι ΗΠΑ στη Συρία και δήλωσε ότι η πτέρυγα της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK,  το YPG, άλλαξε το όνομά της, σημειώνει η ‘Γενί Ακίτ’.
Ο Τόμας- συνεχίζει το δημοσίευμα- δήλωσε ότι «το γνωστό επισήμως ως YPG, το οποίο οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι είναι ίδιο με το PKK, έπρεπε να αλλάξει το όνομά του, γιατί λένε οι Τούρκοι: «πως μπορείτε να συνεργάζεσθε με τρομοκράτες για να αντιμετωπίσετε  έναν εχθρό;». 
Και έτσι μια μέρα άλλαξε η ονομασία των Κούρδων μαχητών σε «Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις». Ο ίδιος θα τονίσει ότι ήταν «μια λαμπρή κίνηση», το να τεθεί η ‘δημοκρατική’ έκφραση στη μέση την ονομασίας τους, είναι κάτι που τους προσέδωσε αξιοπιστία».
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι ο Αμερικανός διοικητής δήλωσε ότι οι Κούρδοι στη Συρία είναι «οι καλοί μας εταίροι».
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Τόμας θα υπογραμμίσει  ότι η Ρωσία αποτελεί απειλή για τους τομείς ασφάλειας του ΝΑΤΟ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες κάνουν προσεκτικά βήματα τόσο στην τρομοκρατία στη Συρία, όσο και στις δραστηριότητες των Ρώσων.
(yeniakit.com.tr)
 
--