Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Προκαλεί ο τουρκόφωνη Birlik της Θράκης-Αποκαλεί ψέμα την γενοκτονία των Ποντίων με αφορμή εμφάνιση ομάδας

Προκαλεί ο τουρκόφωνη Birlik της Θράκης-Αποκαλεί ψέμα την γενοκτονία των Ποντίων με αφορμή εμφάνιση ομάδας
Δεν υπάρχει ημέρα που να μην προκαλεί στην Θράκη, ο δυστυχώς Έλληνας υπήκοος και αυτοαποκαλούμενος Τούρκος, εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας Birlik στην Ροδόπη, Ιλχάν Ταχσίν.
Αυτή την φορά, τα έβαλε με την γενοκτονία των Ποντίων που την αποκαλεί ψέμα με αφορμή την ενδυμασία μιας ομάδας Ποντίων. Πρόκειται για την ΠΑΕ Ποντίων Θρυλορίου, που προετοιμάζεται πυρετωδώς για επανεμφάνιση στα γήπεδα της Ροδόπης.
Η συγκεκριμένη ομάδα παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις της με το εξής σχόλιο: «Η νέα μας εμφάνιση για τη σεζόν 2017-18... Εμβληματική, ιστορική, συναισθηματική ενόψει και της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη δύσκολη ημερομηνία της Γενοκτονίας των προγόνων μας...».
Όλα αυτά όμως δεν άρεσαν στον Ταχσίν που δημοσιεύει στην τουρκόφωνη Birlik της Θράκης:

«ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΦΑΝΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2017-2018 ΘΑ ΒΓΟΥΝΕ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΜΕ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ
Στον νομό Ροδόπης στην ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018 θα εμφανιστούν στα γήπεδα με φανέλα με την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨.
Η ερασιτεχνική ομάδα ΠΑΕ Ποντίων του χωριού Θρυλόριο του δήμου Κομοτηνής, στην ποδοσφαιρική σεζόν 2017-2018, στους αγώνες που θα δώσει, θα εμφανιστεί με το σύνθημα ¨ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ-ΠΑΝΤΑ ΤΙΜΩ¨ της δήθεν ¨Ποντιακής Γενοκτονίας¨.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 100 έτη από την δήθεν ¨Ποντιακή Γενοκτονία¨, πολλές οργανώσεις από τώρα κάνουν σημαντικές ετοιμασίες και σχέδια.
Αναφέρεται πως και άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες που αγωνίζονται σε άλλα μέρη της Ελλάδας θα εμφανιστούν με παρόμοιες φανέλες.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΑΞΟΥΝ FIFA, UEFA ΚΑΙ Η ΕΠΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ;
Τώρα όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στην FIFA. Διότι είναι γνωστό πως παγκοσμίως στα γήπεδα απαγορεύεται η πολιτική, ο ρατσισμός και η πρόκληση της απέναντι πλευράς.
Αποτελεί θέμα ενδιαφέροντος το τι μέτρα θα λάβουν άραγε σε αυτή την κατάσταση πρώτα οι FIFA και UEFA και μετά η ΕΠΣ Ροδόπης»...

Είναι να απορεί κανείς που μιλάει ο συγκεκριμένος άνθρωπος για «ρατσισμό και πρόκληση της απέναντι πλευράς», γιατί πολύ απλά αυτός σύμφωνα με την νομοθεσία του κράτους που διάλεξε να ζει, παρανομεί ως αρνητής γενοκτονίας, κατά τον αντιρατσιστικό νόμο και τι τον κόφτει στο τέλος αν «προκαλείται» η «απέναντι πλευρά» όπως την αποκαλεί και ντρέπεται να την πει και με το όνομά της... Ας πάει στην Τουρκία να τους παρηγορήσει και να τον παρηγορήσουν! Εδώ αυτά τα χώματα τα πότισαν με αίμα Έλληνες όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην ψυχή και ζουν οι απόγονοι και ακόμα λιγοστοί από τους διασωθέντες μίας από τις πλέον αιμοσταγείς γενοκτονίες που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης.
Ας παρεξηγούνται λοιπόν και ας προκαλούνται οι κατεξοχήν προκλητικοί όσο θέλουν γιατί ναι Ιλχάν Ταχσίν: «Δεν ξεχνώ! Πάντα Τιμώ!».
Ακολουθούν μερικά ακόμα παλιότερα «δημοσιεύματα» της Μπιρλίκ προς ικανοποίηση του Τουρκικού Προξενείου από τον εκδότη της:
Ο Ταχσίν μέσω twitter είχε «ανεβάσει» μία αφίσα, μέσω της οποίας πανηγύριζε την επέτειο Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453.
Σχολίαζε μάλιστα στα τουρκικά:


«29 Μαΐου 1453 Άλωση της Ινσταμπούλ
Μία μέρα η Κωνσταντινούπολη οπωσδήποτε θα κατακτηθεί. Ο στρατηγός που θα την κατακτήσει θα είναι ωραίος και ο στρατός του ένας ωραίος στρατός...» – Ρήση του Προφήτη.

Βεβαίως στο παρελθόν έχει λειτουργήσει με τον ίδιο τρόπο το συγκεκριμένο άτομο και με ανάλογους δημόσιους πανηγυρισμούς ακόμα και με την αφίσα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, τη νίκη του Κεμάλ το 1922 και την γενοκτονία των Ελλήνων στην Μικρασία. Λέγοντας τότε:

"Εκφράζουμε ως οικογένεια της εφημερίδας Μπιρλίκ τις πιο εγκάρδιες ευχές και συγκινημένοι συγχαίρουμε το Τουρκικό Έθνος για τη Γιορτή της Νίκης της 30ης Αυγούστου πού κερδήθηκε υπό την ηγεσία του μεγάλου Μουσταφά Κεμάλ Ἀτατούρκ με τούς συμπολεμιστές του και τούς άγιους μάρτυρές μας πού κατέγραψαν έναν θρύλο".
Όπου «άγιοι μάρτυρες» κατά τον εκδότη είναι αυτοί που βίασαν, σκότωσαν, έκαψαν, σταύρωσαν, έπνιξαν, καταλήστεψαν και έδιωξαν από τους τόπους τους απλούς άοπλους ανθρώπους που οι πρόγονοί τους ζούσαν εκεί 7.500 χρόνια πριν ανακαλύψουν τον δρόμο για την Μεσόγειο οι όχλοι των Μογγόλων και των Τουρκομάνων και κατέβουν προς την ελληνική γη...


thepressroom