Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Ερντογάν και Γιλντιρίμ ασχολούνται με το σικέ πραξικόπημα: Αιχμές και κατά της Ελλάδας για τους “8”

A handout photo made available by the Turkish President Press office shows, Turkish President Recep Tayyip Erdogan (4-R) visiting the graves of people killed during the 15 July 2016 coup attempt, in Istanbul, Turkey, 11 July 2017. The 15 July 2017 event marks the first anniversary of the failed coup attempt which led to some 50,000 workers being dismissed, some 8,000 people arrested, and scores of news outlets shut down by the government. EPA, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY
Δριμύ κατηγορώ για την διεθνή κοινότητα από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας Νιχάτ Ζειμεκτσί στα πλαίσια κύκλου ενημέρωσης των ξένων δημοσιογράφων σχετικά με την αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Ο κ. Ζειμεκτσί με αφορμή την 1η επέτειο του αποτυχημένου πραξικοπήματος είπε ότι ουδείς στο εξωτερικό ασχολήθηκε με τα 249 θύματα ή τους 2200 τραυματίες αλλά μόνο για τα δικαιώματα των θυτών που συνελήφθησαν μάλιστα επ’ αυτοφώρω. Κατηγόρησε την δύση και ειδικότερα την Γερμανία που υποθάλπει, όπως τόνισε, τους τρομοκράτες Γκιουλενιστές και πρόσθεσε πως “σε 20 χρόνια από τώρα θα καταλάβουν τι υποχθόνια είναι αυτή η οργάνωση γιατί θα βλάψει και αυτούς αλλά τώρα δεν το καταλαβαίνουν”. Έκανε μάλιστα έμμεση αναφορά και στους 8 στρατιώτες που ζητά την έκδοση τους από την Ελλάδα η Τουρκία λέγοντας ότι κάποιοι πραξικοπηματίες διαφεύγουν και στην Ελλάδα κι από εκεί αλλού.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ στην παρουσίαση μελέτης για το προφίλ των νεκρών πολιτών και των τραυματιών της 15ης Ιουλίου που εκδόθηκε σε βιβλίο και τόνισε μπροστά στις οικογένειες των θυμάτων και τους δημοσιογράφους, ότι όσοι έφταιξαν θα τιμωρηθούν με την βαρύτερη ποινή στα πλαίσια της δικαιοσύνης. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι δεν έκανε καμία αναφορά ή υπαινιγμό σε θανατική ποινή.
Τέλος ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στην ίδια εκδήλωση αφού κατηγόρησε δριμύτατα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την πορεία “δήθεν δικαιοσύνης” όπως την χαρακτήρισε, λέγοντας πως ευθυγραμμίζεται και ικανοποιεί τους τρομοκράτες του ΠΚΚ και τους Γκιουλενιστές και άφησε αιχμές κατά της δύσης λέγοντας ότι “κάποιοι Χάνς … μας ζητούν να κάνουμε αποφυλακίσεις. Όταν εμείς τους ζητάμε κάτι απαντούν ότι έχουν δικαιοσύνη. Κι εδώ λοιπόν έχει επιβληθεί η δικαιοσύνη που αυτή θα αποφασίσει.”
12/07/2017 20:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Ρομπόπουλου
Άγκυρα, Turkey

http://mignatiou.com/2017/07/erntogan-ke-gilntirim-ascholounte-me-to-sike-praxikopima-echmes-ke-kata-tis-elladas-gia-tous-8/