Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Γαλλία: Δήμαρχος απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ

Φωτογραφία αρχείου: AP/ Christophe Ena
Ενας δήμαρχος στη Γαλλία θεωρεί ότι βρήκε τη λύση για να μπει ένα τέλος στην πρόκληση φθορών και τα περιστατικά ηχορύπανσης: απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ.
«Λάβαμε αυτήν την απόφαση μαζί με το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου οι γονείς να κατανοήσουν ότι μετά τις 11 το βράδυ, τα παιδιά δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται έξω», εξήγησε ο Φρανσί Ντελβίγ, δήμαρχος του χωριού Ορινί Σεντ Μπενουάτ, με 1.800 κατοίκους.
Το μέτρο ελήφθη την 11η Ιουλίου έπειτα από «μια σειρά περιστατικών πρόκλησης φθορών και ηχορύπανσης», που διαπιστώθηκαν αφότου έσβηναν τα φώτα στο χωριό, στις 23.00. Τις φθορές προκάλεσαν περίπου «15 ανήλικοι» σύμφωνα με τον Ντελβίγ.
«Κατά την περίοδο που είναι ανοικτά τα σχολεία, (αυτά συμβαίνουν) τα Σαββατοκύριακα όμως την περίοδο των διακοπών, αυτά συμβαίνουν καθημερινά. Όλοι μας θέλουμε να περάσουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι», συμπλήρωσε ο δήμαρχος, ο οποίος επέμεινε ότι δεν πρόκειται για απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά για ένα μέτρο με στόχο να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς.
Πάντως, η χωροφυλακή θα έχει δικαίωμα να επέμβει. Εάν ένας ανήλικος προσαχθεί μετά τις 23.00, θα οδηγείται στο σπίτι των γονιών του ή στο αστυνομικό τμήμα όπου οι γονείς τους θα μπορούν να τον δουν την επόμενη ημέρα.
Πηγή: ΑΠΕ/ AFP


Πηγή: Γαλλία: Δήμαρχος απαγόρευσε την κυκλοφορία ανηλίκων μετά τις 11 το βράδυ | iefimerida.gr