Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ “ΚΥΠΡΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΓΟΥΡΙΔΗΣ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ “ΚΥΠΡΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ
«Η Τουρκία διεκδικεί διχοτόμηση του Αιγαίου. Και αυτή η τακτική της ξεκινά πρώτα από τις λεγόμενες -κατ’ αυτήν- γκρίζες ζώνες. Η Ελλάδα, συνεπώς, πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση και πάντα προετοιμασμένη», είπε σε ομιλία του ο πρώην αντιπρόεδρος της ελληνικής Βουλής, πρώην υφυπουργός και νυν αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης, σε εκδήλωση του Εθνικού Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου στο Μόντρεαλ.
Ο κ.Σγουρίδης επεσήμανε μεταξύ άλλων όπως γράφει ο ekirikas.com:
Η Τουρκία επιχειρεί την Κυπρο-ποίηση της Θράκης. Θέλει να μετατρέψει μια θρησκευτική μειονότητα σε εθνική και να διχοτομήσει στη συνέχεια την περιοχή κατά τα πρότυπα της Κύπρου.
• Ο ρόλος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής είναι κομβικός ώστε να υπηρετείται ένας τέτοιος σκοπός. Μάλιστα, το προξενείο έχει ετήσιο προϋπολογισμό 16 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό ιλιγγιώδες για προξενική αρχή τέτοιου βεληνεκούς. Τα χρήματα αυτά, κυρίως, χρησιμοποιούνται ώστε να μισθοδοτείται ένα δίκτυο ανθρώπων που δημιουργεί πέπλο φόβου στην περιοχή και κλίμα καταπίεσης σε όσους μουσουλμάνους αντιδρούν στις τουρκικές επιδιώξεις.
• «Θα κινδυνεύσει η Θράκη, λοιπόν;», αναρωτήθηκε ο κ. Σγουρίδης. «Οχι, όσο στην περιοχή υπάρχει η μεγάλη εγγύηση του Δ’ Σώματος Στρατού», έσπευσε να προσθέσει. Οι αναφορές του στις Ενοπλες Δυνάμεις ήταν, άλλωστε, πυκνές στην διάρκεια της 70 λεπτών ομιλίας του.
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε εκτενώς και στο καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία. Σημειώνοντας ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη που δημιουργεί προβλήματα. Είναι φιλόδοξος, είναι ματαιόδοξος και το κυριότερο είναι απρόβλεπτος.
«Ο Ερντογάν έχει χάσει τα στοιχεία εκείνα που θα τον έκαναν αποδεκτό στη διεθνή κοινότητα», είπε ο κ. Σγουρίδης, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- και το πρόσφατο περιστατικό με τους άνδρες ασφαλείας του που επιτέθηκαν σε Κούρδους διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Τούρκου πρέσβη στην Ουάσιγκτον.
Σε ό,τι αφορά στην Ομογένεια, ο κ. Σγουρίδης τόνισε ότι οι Ελληνες της Διασποράς πρέπει να είναι συνεχώς ενημερωμένοι για τα εθνικά θέματα- επιλέγοντας για την ενημέρωσή τους εφημερίδες και ιστοσελίδες κύρους και αξιοπιστίας- και, προ παντός, πρέπει να είναι ενωμένοι όταν προωθούν την ελληνική επιχειρηματολογία, ανεξαρτήτως σε ποια χώρα διαβιούν.
http://www.militaire.gr/η-τουρκία-επιχειρεί-κυπροποίηση-της-θ/