Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2017

Προσκύνημα στο Τίμιο Ξύλο και στην Αγία Ελένη από τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα

Προσκύνημα στην Αγία Ελένη από τον πρέσβη της Αυστραλίας στην Αθήνα
Προσκύνημα στο Τίμιο Ξύλο και το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, που φιλοξενούνται από την Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, έκανε σήμερα ο πρέσβης της Αυστραλίας στην Αθήνα, Τζον Γκρίφιν.
Επί της υποδοχής του, ήταν ο προϊστάμενος του ναού, αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Δαμιανάκης και ο προϊστάμενος του Γραφείου Ευρωπαϊκών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Αποστολικής Διακονίας Άρης Μυλωνάς, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο αυστραλός αξιωματούχος, μετά την εκδήλωση τιμής και σεβασμού, εξέφρασε την επιθυμία να ενημερωθεί από τα στελέχη της Αποστολικής Διακονίας σχετικά με την προσέλευση των πιστών από ολόκληρη τη χώρα, αλλά και για το έργο του Οργανισμού, τόσο εντός της χώρας μας, όσο και στο εξωτερικό.
Δήλωσε, μάλιστα, εντυπωσιασμένος από το έργο της Αποστολικής Διακονίας στον τομέα της νεότητας και ιδιαίτερα από τις εγκαταστάσεις του Θεολογικού Οικοτροφείου.
Ως γνωστόν, το Τίμιο Ξύλο και το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης φιλοξενούνται από την Αποστολική Διακονία στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής (κοντά στο Αιγάλεω), από 14 Μαΐου έως και 15 Ιουνίου.