Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Παυλόπουλος: Η ΕΕ θα διαλυθεί αν δεν υπάρξει η πλήρης ενοποίηση της

Τηλεφωνική επικοινωνία του Πρ. Παυλόπουλου με τον Πρόεδρο της Πορτογαλίας
Την πεποίθηση πως η Ευρωπαϊκή Ένωσηθα διαλυθεί αν δεν επιτευχθεί η πλήρης ενοποίηση της, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Έπιτροπή Περιφερειών της ΕΕ, στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με θέμα «Η επιτακτική ανάγκη ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης».
Θα είναι νομοτελειακή εξέλιξη, αν δεν επιτευχθεί η πλήρης ενοποίηση της, με τη μορφή ομοσπονδιακής διακυβέρνησης, υπό θεσμικούς όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Και αυτό θα συμβεί, «διότι η επιβίωση και η εν γένει προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης εξαρτώνται όχι μόνον από την οικονομική και τη νομισματική πρόοδο, αλλά πρωτίστως από την αντοχή των θεσμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, οι οποίοι, από την φύση τους, είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν πέρα από την σταθερότητα και την ίδια την ευρωπαϊκή ενοποίηση, τόσον ως στόχο όσο και ως διαδικασία», είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε:
«Προκειμένου να καταστεί εφικτή η ευρωπαϊκή ενοποίηση -άρα και η συνακόλουθη, εκ φύσεως, νομισματική και οικονομική ενοποίηση- πρέπει να ενισχυθούν ταχύτατα οι θεμελιώδεις θεσμικές αντηρίδες, πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η προοπτική δημιουργίας μιας Ενωμένης Ευρώπης υπό όρους Ομοσπονδίας και Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας».
Το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου και η Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία, τόνισε και σημείωσε πως το Ευρωπαϊκό Κράτος Δικαίου προϋποθέτει:
-Τη θεσμοθέτηση των αναγκαίων κανόνων δικαίου για την οργάνωση και λειτουργία των κάθε είδους οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της ευρωζώνης.
- Την πρόβλεψη και την αποτελεσματική επιβολή κυρώσεων -πρωτίστως με παρέμβαση των οικείων δικαιοδοτικών οργάνων- σε περίπτωση παραβίασης των προαναφερόμενων κανόνων δικαίου.
http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%CF%80%CE%B1%CF%85%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B7-%CE%B5%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B8%CE%B5%CE%AF-%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%BE%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82/ar-BBCXm7W?li=AA54uj&ocid=ientp